Šachové klání školáků

Jarka Cibulková 2020-02-08 14:49:00

Louny (caj) Sto šedesát pět šachistů a šachistek se utkalo na černobílých polích v Lounech. Kulturní dům Zastávka hostil v úterý 28. ledna Krajské kolo přeboru škol v šachu. Turnaj společně pořádaly Šachový klub Louny a Dům dětí a mládeže Postoloprty.

„Celkem soutěží 38 týmů z 29 škol v kategoriích první, druhý stupeň ZŠ a střední školy,“ řekl nám hlavní rozhodčí Radek Ulrych z Šachového klubu při DDM Postoloprty.

Mezi čtyřčlennými družstvy prvního stupně základních škol zvítězili žáci ZŠ Chlumec, před ZŠ V. Talicha Most a ZŠ a MŠ Povrly. V nejmladší kategorii z naší oblasti startovali pouze žáci Základní školy Prokopa Holého v Lounech ve složení Jiří Pivoňka, Nicolas Moravec, Matěj Malý, Vilém Klogner a Jiří Hromada, skončili na osmém místě.

Nejsilnější zastoupení bylo mezi šachisty druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií. V této kategorii soutěžilo celkem 17 týmů. Vítězi se stali soutěžící ze ZŠ Buzulucká Teplice A, kteří zaznamenali pět výher, dvě remízy a žádnou prohru. Stříbrné medaile putují do Ústí nad Labem, konkrétně na Gymnázium Jateční, bronz na ZŠ a MŠ Povrly. Sedmí skončili šachisté ze Základní školy Postoloprty ve složení Filip Vítek, Jaroslav Partyka, Václav Urbánek, Milan Synek, Josef Kresl a Nikola Partyková. Ihned za Postoloprtskými se umístili Vojtěch Lorenc, Jan Urban, Tomáš Urban a Dat Tien Pham z Gymnázia a SOŠ Podbořany. Patnáctá příčka připadla šachistům z Gymnázia Žatec (Tomáš Hégr, Matěj Čížek, Lukáš Bláha a Petr Starý).

Mezi středními školami soutěžilo dvanáct družstev. Vítězství nakonec putuje do Ústí nad Labem, zásluhou studentů SPŠ Resslova, před druhým Podkrušnohorským gymnáziem Most A a třetím Gymnáziem a SOŠ V. Šmejkala Ústí nad Labem. Z naší oblasti se nejlépe vedlo družstvu A gymnázia V. Hlavatého Louny (Matyáš Černíček, Zdeněk Košťál, Adam Žáčik, Jakub Udržal), které skončilo na šestém místě, před svými spolužáky z družstva B (Youssef El Frem, Vojtěch Kristof Černý, Josef Kerner a Miroslav Aksamit). Poslední skončili gymnazisté ze Žatce ve složení Ondřej Begy, Jan Tóth, Jakub Kuffa a Jan Veselý.

Vždy nejlepší dva týmy z každé kategorie postupují na republikové kolo, které se koná v měsíci červnu ve Zlíně. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video