Přípravné utkání se Žatcem i Třeboradicemi Louny vyhrály

Lucie Steklá 2020-02-06 06:24:00

Lounům s v přípravě daří, soupeřům ve dvou utkáních nasázely jedenáct branek. Tuto sobotu (8. února) hrají na půdě Karlových Varů (ČFL).

V přípravě podruhé vítězně, Louny vysoko porazily Třeboradice 

Druhé přípravné utkání mají za sebou fotbalisté Loun a stejně jako o týden dříve v Žatci, i tentokrát se radovali z výhry. Jejich soupeřem byl sedmý celek přeboru Středočeského kraje SK Třeboradice. Na marodce Loun zůstal Trup, do sestavy vrátili Gajecký s Nyklem, představil se Jakub Kočí.  

Hosté se ujali vedení hned v začátku utkání, kdy se po chybě Besty ve 4. minutě trefil Stanley Ibe. Domácí mohli vyrovnat v 18. minutě, kdy po kombinační akci Minařík – Zícha zakončoval Lesniak hlavou těsně vedle brankové konstrukce. Gólů se Louny dočkaly bezmála půlhodině hry. Po rohu Sulovského v 26. minutě na 1:1 vyrovnal hlavou Vokurka, o minutu později, hned z následující akce, skore otočil Jaroš (2:1). Poté byl zápas převážně v režii domácího týmu. V pětatřicáté minutě na 3:1 zvyšoval, opět po rohu Sulovského, Lesniak. Další Sulovského zahraný roh brankář hostí vyškrábl na roh.  

Hosté zahrozili ve druhém poločase. V 51. minutě prošli mezi dvěma domácími hráči a zakončili střelou po zemi, kterou Pokorný vyrazil nohama a následnou střelu z poza šestnáctky reflexím zákrokem také zneškodnil. Pokorný se blýskl včasným zákrokem opět v 56. minutě, kdy zmařil další šanci hostů. V následujících dvaceti minutách lounští fotbalisté zvýšili na 6:1. Vybojovaný míč v 61. minutě umístil do soupeřovi branky Jaroš (4:1), v sedmdesáté minutě po spolupráci Nykl – Zícha – Gajecký Louny zvyšovaly na 5:1, později v 80. minutě Gajecký křižnou střelou trefil tyč, o minutu později se už gólově prosadil a uzavřel tak zápasové skore na 6:1. Šest minut před koncem utkání zmařil šanci hostů brankář Pokorný.  

FK SEKO Louny – SK Třeboradice 6:1 (3:1)  

Branky: 27. Vokurka, 28. a 69. Jaroš, 28. Lesniak, 77. a 87. Gajecký – 6. Ibe. 

Louny: Pokorný – Minařík (82. Jaroš), Besta (46. Nykl), Vokurka, Kafka – Zícha, Suchý, Jaroš (73. Lesniak), Sulovský (73. Zerner), Zerner (46. Kočí) – Lesniak (46. Gajecký).

Fotogalerie zde

V prvním přípravném utkání Louny porazily Žatec (25. 1. 2020)

Louny na hřišti soupeře odehrály své první letošní přípravné utkání v rámci zimní přípravy a potvrdily roli favorit. Po poločasovém vedení 0:1 porazili domácí tým 1:5, když jedinou branku za domácí vsítil P. Klinec. Branky Loun dali Suchý, Vokurka, Zícha, Jaroš a Lesniak. Utkání nedohrál hostující Matkovič, kterého se zraněním kolene museli jeho spoluhráči odnést ze hřiště. 

Již ve druhé minutě po spolupráci Zernera, Minaříka a Sulovského se míč dostal k Lesniakovi, který křižnou střelou zakončil (0:1). Šanci domácích v desáté minutě kryl Pokorný na roh. O tři minuty zakončil přímý kop Trupa Suchý, který hlavičkoval do tyče soupeřovi branky. Gólovku domácího Žatce ve 23. minutě zmařil včasným vyběhnutím Pokorný. Skore se měnilo až ve druhém poločase, kdy Jaroš ve 48. minutě střelou ze středí vzdálenosti upravil skore na 0:2. O šest minut později hosté z nařízeného pokutového kopu snížili na 1:2. Trvalo jen tři minuty a Louny opět zvyšovaly skore, když v 57. minutě přímý kop Sulovského zakončil hlavou Suchý (1:3). Na 1:4 zvýšil v 61. minutě hlavou Vokurka po zahraném rohu Trupa, netrvalo dlouho a za dvě minuty Louny zvýšily na 1:5. Po samostatné akci Jaroše, který zakončil lobem přes gólmana, do prázdné branky dorážel Zícha. V 68. minutě gólovou příležitost Žatce zazdil Lesniak, který v 79. minutě upravil skore, po samostatné akci Zíchy, na 1:6. 

FK Slavoj Žatec – FK SEKO Louny 1:5 (0:1) 

Louny: Pokorný (46. Patrovský) – Minařík, Vokurka, Besta, Suchý, Zerner, Sulovský, Matkovič, Trup, Zícha, Lesniak. Střídali: Kafka a Jaroš. 

Branky: 55. P. Klinec – 3. Lesniak, 50. Jaroš, 58. Suchý, 63. Vokurka, 64. Zícha. 

Fotogalerie zde.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video