Dítě stálo v okně vysoko nad zemí, případ řeší policie i sociální odbor

Alla Želinská 2020-02-06 09:00:00

Až na venkovní parapet okna v bytě minimálně ve čtvrtém patře panelového domu se dostala sama malá holčička v neděli odpoledne na sídlišti Míru v Podbořanech.

Pohybující se v nebezpečné výšce dívenky si všimla z okna své kuchyně sousedka odnaproti a protože na její upozornění matka dítěte, kterou náhodou zná a poslala jí i vyfocenou mobilním telefonem situaci, reagovala zprávou, že „neudělá s tím nic...“, že „bohužel nemůže být nonstop s dětmi“, i když ji „tady to u malý zarazilo, že to vůbec udělala“, přivolala žena policii. Dívenka mezitím naštěstí z okenního parapetu se přemístila dovnitř do bytu.

„Policie se případem zabývá. Na základě vyhodnocení zajištěných materiálů a informací rozhodne o dalším postupu. Součástí úkonů v dané věci je i vyrozumění příslušného Oddělení sociálně právní ochrany dítěte,“ uvedla na dotaz Regionu policejní mluvčí Miroslava Glogovská z OTP Chomutov.

„O situaci víme. V rámci služební pohotovosti nás Policie ČR přímo kontaktuje v některých případech. Je to tehdy, když PČR vyhodnotí, že je dítě v ohrožení života a zdraví, pokud dochází například k zanedbávání péče ze strany rodičů či osoby, které bylo dítě svěřeno,“ řekla nám v pondělí Zuzana Marcelly, kurátorka pro děti a mládež ze sociálního odboru MÚ v Podbořanech. Jak potvrdila později, dítě je v pořádku: "Nezletilá je v pořádku. Sociální pracovnice provedly v rodině šetření, následně se matka dostavila na OSPOD." 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video