Maminky, zpěvačky, rybáři... Nadšenci obhajovali v Logitu své projekty

Alla Želinská 2020-02-07 09:12:00

Dobročinný fond Logit, který spravuje Ústecká komunitní nadace, již pět let pomáhá neziskovým organizacím, spolkům, zájmovým a neformálním sdružením na Podbořansku realizovat jejich projekty, dosahovat vysněných cílů.

Pravidla pro získání příspěvku jsou jednoduchá a pravidelně jednou za půl roku je zveřejněna výzva k podání žádostí do dalšího grantového kola.

Nyní běží 9. grantové kolo a jeho součástí je loňská novinka – pohovory hodnoticí komise se žadateli v 1. fázi výběru projektových záměrů, tzv. ústní obhajoba. Ta se konala předminulý čtvrtek v zasedací místnosti společnosti Logit v Hlubanech. Z dvaceti podaných žádostí komise složená z vedení společnosti Logit a Ústecké komunitní nadace vybrala osm a vyzvaní žadatelé mohli představit své záměry „naživo“, obhájit je ústně tak, aby projekt byl podpořen a získal finanční příspěvek na realizaci.

Mezi žadateli, jejichž projektové záměry mají šanci být podpořené, je například Rodinné a mateřské centrum Jonáš v Podbořanech, které by rádo získalo grant na pořízení pomůcek pro cvičení, maňásků a pomůcek na kreativní tvoření. „Chtěli bychom rozšířit naše stávající programy a popřípadě přijít s novými i pro školou povinné děti,“ vysvětlila místopředsedkyně RMC Jonáš Petra Macíčková, která na pohovor dorazila s roční dcerkou Terezkou. Trojnásobná maminka funguje v rodinném centru od jeho počátků. „Jsem spíš takový inventář, který se snaží něco trošku dělat pro ostatní maminky a jejich prcky, aby měli možnost někde aktivně trávit volný čas. A zkusili něco nového,“ skromně do-dala s úsměvem.

Šanci na grant z fondu Logit má i další projekt, a to Pěveckého sboru Egeria, který vznikl zhruba před rokem a jeho členky, nově i muži – pěvci, se scházejí pod vedením Veroniky Mikešové ve svém volném čase, aby svým zpěvem i zjevem přinášeli lidem radost. „Je to dřina i krása! V listopadu 2018 se nás na první schůzce sešlo deset, dnes je nás dvojnásobný počet,“ říkají členové sboru Egeria.

Své záměry v Logitu dále obhajovali manželé Kantovi ze spolku Za záchranu kostela sv. Jiljí v Libyni, zástupci mladých fotbalových nadějí TJ Tatran Podbořany, neformální iniciativa Big Fish Team Podbořany, Koňský dvorec Chmelištná, vedoucí kroužku malých badatelů Zdenka Lněníčková, nebo kynologové ze ZKO Nepomyšl.

Jako každý rok se opět sešlo hodně skvělých projektů. „Výsledky výběrového řízení budou zveřejněny nejpozději na začátku února, přejeme všem zúčastněným a vlastně i těm, komu jsou určeny, ať se jejich plány splní,” popřál ředitel Logitu Martin Chlup. 

Ve čtvrtek 13. února od 10.30 hodin proběhne v sídle Logitu opět akce vyhlášení výsledků 9. kola za účasti podpořených iniciativ. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video