Masopustní období je tu

Soňa Šímová 2020-02-13 09:27:00

CHOMUTOV (soš) — Maškary a muzikanti, jitrnice a klobásky... Tradiční masopustní veselice proběhla uplynulé sobotní odpoledne ve skanzenu Stará Ves. Průvod masek prošel spolu s návštěvníky celým skanzenem. Tentokrát se nevydal do města, ale k roubence, která se na jeden den proměnila v radnici. V té již čekal starosta se symbolickým klíčem od města, kterým maškarám udělil dočasné oficiální povolení k bujarému veselení. To pak probíhalo po celý zbytek dne. Nechyběly soutěže pro děti, hudba v podání kapely Ventilky a Pumpičky, o další porci zábavy se postaralo i divadlo Mazec. Samozřejmostí bylo i bohaté občerstvení v podobě zabíjačkových hodů.

Nestihli jste masopust ve skanzenu? K dalšímu veselí se můžete připojit třeba tuto sobotu 15. února od 10 hodin v Kadani. 22. února se maškary sejdou ve 13 hodin v Galerii Jirkov a projdou městem k zábavě a zabíjačkovým hodům v Bremenu. 23. února od 12.30 hodin pořádá Masopust také obec Březno.

Foto: Ladislav CHLÍBEK 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video