Turisté bilancovali i plánovali

2020-02-14 09:12:00

V sobotu 9. února proběhla v minipivovaru Pioneer Beer v Žatci výroční členská schůze Spolku turistů Žatecká chmelařská oblast. Na jejím začátku přednesla kronikářka Miluše Botková zprávu o jejich činnosti v uplynulém roce.

V rámci schůze přítomní členové schválili rovněž plán akcí na letošní rok. Do svého turistického kalendáře jich zařadili celkem devět, z toho pět s dopravou autobusem. V dubnu navštíví mohutné zříceniny gotického hradu Egerberk – Lestkov z konce 13. století a Perštejn nedaleko Klášterce nad Ohří. V červnu se podívají do Saského Švýcarska a v říjnu na Kokořínsko. Do svého kalendáře zařadili i dva třídenní pobyty. Začátkem května to bude pobyt v Jizerských horách a v září v Krkonoších, kde je čeká i výstup na Sněžku.

Věrný svému jménu pak spolek i letos plánuje vyrazit do okolí poznávat žateckou chmelařskou oblast. Akce s autobusovou dopravou a ubytováním spolek turistů realizuje i za pomoci příspěvku od Města Žatec. „Všechny naše akce jsou přístupné široké veřejnosti. Jen pokud jsou s dopravou autobusem, mají vždy přednost členové spolku. Ostatní s námi mohou vyrazit, jen když zůstanou v autobuse neobsazená místa,“ říká předseda spolku Karel Řezáč. 

Na snímku: Členové Spolku turistů žatecká chmelařská oblast se sešli na výroční schůzi. Na snímku předseda spolku Karel Řezáč seznamuje přítomné s akcemi, které naplánovali na letošní rok. Foto: archiv spolku 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video