Důležitá utkání florbalisté nezvládli

Lucie Steklá 2020-02-12 15:10:00

Louny (for) Veledůležitou bitvu nabídlo fanouškům sportu 19. kolo Divize Českého florbalu v Lounech. Domácí Lokomotivu čekal další záchranářský duel, ve kterém se musela popasovat s nezvyklou rolí. Do utkání vstupovala v roli papírového favorita. Hosté ASK Lovosice totiž okupují poslední příčku v tabulce a zaplněná lounská tribuna právem očekávala vítězství domácích.

Lovosičtí hráči důsledně plnili očekávanou taktiku, před svou brankou ukotvili pevnou a statickou obranu, kterou Lokomotiva houževnatě dobývala. Hosté hráli na rychlé protiútoky, chystali se trestat chyby. Domácí byli po celý zápas lepší, několikrát zazvonila tyč. Ovšem vstřelení branky je velkým problém pro domácí borce po celou sezonu. Bojovní a trpěliví hosté skutečně dokázali z několika protiútoků skórovat. Ve třetí třetině, za nerozhodného stavu, to byl již opravdový florbalový mlýn ze strany domácích, ale bohužel Bezrouk v poslední minutě opět nastřelil břevno. Zápas šel za stavu 5:5 do prodloužení, ve kterém byla opět Lokomotiva lepší, ale zápas ve svůj prospěch zlomit nedokázala. Diváci se dočkali dovednostní discíplíny v podobě nájezdů, ale domácí šikulové zklamali. Lovosickým jediný proměněný nájezd přinesl bod navíc.

Trenér Jiří Lindner hodnotil : ,,Chtěl bych poděkovat hráčům za předvedený výkon, dnes se nám dařilo po většinu času plnit herní plán, jen poslední článek skládačky do pěkného výkonu nezapadal a to bylo proměňování gólových příležitostí. Nesmím zapomenout poděkovat skvělému domácímu kotli.“

V neděli se lounský tým vydal na daleký výjezd do Františkových Lázní utkat se s týmem Florbal Sokolov. Toto utkání podtrhlo střelecké trápení Lokomotivy v této sezoně. Ani z vyložených šancí se ve vyrovnaném utkání nepodařilo vstřelit ani branku a tím pádem zaslouženě Louny prohrávají 6:0 což trefně hodnotil trenér Lindner: ,,Bez gólu se vyhrát nedá, i když příležitostí jsme si vypracovali víc než dost. Výsledek je pro nás trochu krutý. Mimořádný čin předvedl hráč domácích č. 99, který odvolal vyloučení po údajném faulu na jeho osobu. Děkuji hráčům za srdnatý výkon a našemu věrnému kotli za podporu." V tabulce jsou Louny předposlední. 

Další utkán hrají lounští florbalisté tuto sobotu na domácí palubovce, od páté odpolední přivítají tým Vinohrad B.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video