Až naprší a uschne! Uvidíte na festivalu Jeden Svět

Lucie Steklá 2020-02-13 08:28:00

Louny (lus) Jaké bude letošní téma festivalu Jeden svět / One World? A kdy se bude konat v Lounech? Odpověď na tuto otázku vám přinášíme na následujících řádcích.

V Lounech se festival uskuteční už podeváté a to v termínu od 31. března do 4. dubna 2020. Vyrazíte s pořadateli do kina?

A téma? Dětskou průpovídkou - až naprší a uschne - která je zároveň letošním tématem mezinárodního festivalu o lidských právech, vás organizátoři škádlí i burcují zároveň. ,,S určitou mírou nadsázky se vás ptáme: Vystřídají velbloudi naši lesní zvěř a louky zasype pouštní písek? Dlouhotrvající sucha, následné lokální záplavy, teplé zimy, anebo extrémní teplotní výkyvy. Projevy environmentálních proměn v kontextu místní krajiny a člověka budou ústředním téma-tem letošního filmového svátku,“ lákají organizátoři Jednoho světa.

Právě projevy environmentální krize v kontextu místní krajiny a role člověka v ní bude řešit letošní 22. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, který se koná od 5. do 14. března v Praze a poté v dalších pětatřiceti městech po celé České republice. I letos se kromě filmů můžete těšit na pofilmové debaty, workshopy, virtuální realitu, relaxované projekce nebo koncerty.

V rámci festivalu jsou také organizovány moderované školní projekce s diskuzemi. V roce 2019 navštívili tyto projekce 61 tisíc žáků a studentů ze základních a středních škol. Chtěli byste to s vaší školou také zkusit? Ozvěte se organizátorům lounského Jednoho světa! 

V Lounech se Jeden svět uskuteční na již tradičních místech: Městská knihovna Louny, Loutkové divadlo, Rozhledna na Červeňáku, Nový Hrad v Jimlíně a Oblastní muzeum v Lounech

Kompletní program bude znám v polovině února.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video