Prý se chtěl zabít kladivem do hlavy

Tomáš Skřipský 2020-02-22 12:15:00

CHOMUTOV (tos) — Jak jsme informovali v nedávných dnech, chomutovští policisté museli zpacifikovat mladého muže, který na sídlišti Březenecká řádil jako smyslů zbavený. Pozdě večer nejprve vytrhl dvířka u poštovní schránky od jednoho z bytů, šel s nimi před dům a opakovaně je házel do okna své sousedky. Pak si šel domů pro kladivo, s nímž poté začal mlátit do vstupních dveří ženina bytu a přitom jeho obyvatelce vyhrožoval zabitím. Zmíněným kladivem prý pak mlátil i do dalších dveří od jiného bytu, které rovněž poškodil, a před přivolanými policisty se zavřel doma. Nakonec jim otevřel, ale po jednom z nich hodil skleněnou láhev. Tou ho zasáhl do hlavy a způsobil mu hematom. Vykoledoval si tím pobyt v cele.

K případu na svém facebooku zveřejnili podrobnosti a krátké video také městští strážnící, kteří u případu rovněž zasahovali. „Muž uvedl, že chtěl zabít sebe i sousedku a sebepoškozoval se kladivem,“ citovali vysvětlení zadrženého.

Po vystřízlivění byl agresor obviněn hned z několika trestných činů — z násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci, z nebezpečného vyhrožování a z pokusu porušování domovní svobody.

Muži, který se ke svému jednání doznal a uvedl, že roli v něm sehrál alkohol, nyní hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Celková škoda, způsobená jeho počínáním na fasádě domu a dveřích bytů, byla předběžně vyčíslena na 22 tisíc korun.

Foto: Agresivní muž na záznamu z osobní kamery strážníka městské policie vybíhá z bytu s láhví v ruce, kterou vzápětí trefil ho hlavy státního policistu. Reprodukce: ohremedia.cz

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video