Chystají obrovskou investici do nemocnice

Tomáš Skřipský 2020-02-23 06:30:00

KADAŇ (tos) — Další velkou investici do obnovy Nemocnice Kadaň připravuje město Kadaň, které je jejím stoprocentním vlastníkem. Jak na poslední tiskové konferenci uvedl starosta Jiří Kulhánek, město chce v nejbližších dvou letech zahájit rekonstrukci operačních sálů v objemu kolem 200 miliónů korun. Jde o největší investici do tohoto zdravotnického zařízení v jeho novodobé historii.

„Operační sály jsou z roku 1978, pocházejí z doby jejího otevření. Bude to ohromná investice,“ prohlásil Kulhánek. Jak doplnil ředitel nemocnice Petr Hossner, současné sály sice vyhovují všem požadavkům legislativy, ale jejich morální stáří je znát; nejen například přístroje, ale třeba i stavební technologie jsou za bezmála půl století už úplně někde jinde.  Kadaňští radní na svém posledním zasedání rozhodli na rekonstrukci sálů vytvořit zvláštní rozpočtovou rezervu a rovnou na ni poslali prvních devět miliónů korun z přebytku hospodaření města. „Je to do začátku. Samozřejmě, že na rekonstrukci požádáme o dotaci,“ řekl Kulhánek. S přestavbou sálů by v Kadani rádi začali už v příštím nebo přespříštím roce. 

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video