Chomutov získá do svého vlastnictví téměř stovku bytů. Ochrání tak centrum města i stávající nájemníky

Redakce 2020-02-20 13:48:00

CHOMUTOV– Sedm kompletních vchodů a v nich přesně 84 bytových jednotek. K tomu 35 nebytových prostor, převážně obchodních jednotek. Vše v samotném centru Chomutova. Nově kompletně ve vlastnictví Chomutovské bytové, a.s. a díky tomu pod kontrolou města. „Podařila se nám velká věc. Stát se vlastníky takřka stovky bytů v centru města považuji v dnešní době za zázrak. Stávajícím nájemníkům můžeme garantovat jasné nájemní podmínky. Všem sousedům v lokalitě pak klidné a bezpečné soužití, ” říká spokojeně primátor města Marek Hrabáč.

Obyvatelé domů v Palackého ulici č. p. 4501, 4502, 4503, 4504, 4505, 4468, 4469 se nově stanou nájemníky městské společnosti Chomutovská bytová, a.s. Orgány společnosti totiž v minulých dnech rozhodly o tom, že od soukromého vlastníka odkoupí ucelený soubor nemovitých věcí, který obsahuje 84 bytových jednotek v sedmi vchodech a 34 nebytových prostorů, převážně funkčních obchodních jednotek.

„Obrátili se na nás obyvatelé této lokality, že se mezi nájemníky šíří strach a obavy z prodeje domu novým vlastníkům,” přibližuje primátor města a předseda představenstva Chomutovské bytové, a.s. Marek Hrabáč. Když se plánovaný obchod potvrdil, vstoupilo město okamžitě do jednání se stávajícími majiteli. „Máme velmi negativní zkušenosti s obchodníky s chudobou. Některé lokality ve městě ovládají spekulanti s bydlením a my rozhodně nechceme přihlížet tomu, jak další byty v našem městě mizí pod rukama vlastníků, kteří k Chomutovu nemají žádný vztah. Snažili jsme se tedy prodávající přesvědčit, že nejlepším partnerem pro jednání o případném prodeji tak velkého množství bytů je město,” vysvětluje primátor Hrabáč.  

Jednání nakonec vedla do zdárného konce a novým vlastníkem domu se stane městská společnost Chomutovská bytová, a.s. Polovinu tzv. „Podkovy”, jak se domům v Palackého ulici říká, již tato společnost vlastní. Nově tak město dostane pod kontrolu i druhou polovinu objektu. Stávající nájemníci si tak mohou oddychnout. Jejich nájemní smlouvy převezme městská společnost. V následujících měsících navíc dojde k zahájení rekonstrukce v jednotlivých vchodech. „V mnoha bytech jsou ještě stará okna. Podíváme se také na výtahy, zvonky nebo společné prostory,” uzavírá primátor města Marek Hrabáč.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video