Fotogalerie: Restaurace Dřevák v areálu Kamencového jezera znovu ožije

Soňa Šímová 2020-02-21 14:00:00

CHOMUTOV (soš) — Oblíbená restaurace, která byla vyhlášená nejen mezi místními obyvateli prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Díky citlivým zásahům si zachovala původní historický vzhled, útroby ovšem nabízejí moderní vybavení odpovídající současným trendům. Město nyní hledá restauratéra, který Dřeváku navrátí věhlas. Nově by mohl být otevřen nejen v sezóně.

„Do Dřeváku město investovalo přes 20 miliónů korun, jen kuchyně s vybavením vyšla na 3 milióny,“ uvedl náměstek primátora David Dinda. „Snažili jsme se zachovat původní prvky, například trámy jsou ze starého Dřeváku, pouze prošly úpravou. Podobně jsme chtěli postupovat i s terasou. Tam to ovšem vzhledem ke stavu nebylo možné,“ vysvětlil při prohlídce vedoucí Kamencového jezera Karel Ton. Do budoucna by k Dřeváku mohla být přesunuta i půjčovna lodiček. Zadní strana budovy nabízí rovněž parkovací místo pro invalidy a rampu pro bezbariérový vstup.

Nyní město hledá nájemce, který zde otevře kvalitní restauraci. Ten by měl Dřevák převzít od 1. dubna a zahájit provoz nejpozději do 15. května. Podmínkou pronájmu je každodenní otevření v období letní sezóny. „Byli bychom ale rádi, kdyby byla restaurace otevřená celoročně, byl by to první krok, na který budou navazovat další úpravy areálu Kamencového jezera, kde do budoucna počítáme s celoročním zpřístupněním,“ dodal náměstek. Nájemní smlouvu hodlá město s budoucím provozovatelem uzavřít na 5 let. Výši nájemného nabídne navrhovatel a neměla by být nižší než 10 tisíc korun bez DPH. „Cena nájemného pro nás není hlavním měřítkem, chceme lidem především nabídnout kvalitní gastronomické služby. Rozhodovat tedy bude i koncept, který nám budoucí nájemce předloží. Váha bude v poměru 60 ku 40 — cena/koncept,“ uzavřel David Dinda. 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video