Úvod   /   Zprávy   /   Koleje bez budoucnosti

Koleje bez budoucnosti

Jan Vnouček 2012-03-25 00:51:00

Krásný Dvůr – Co bude s Doupovskou dráhou a tím i s nádražím v Krásném Dvoře? Zatím se neví. Materiál, který měl určovat pravidla převodu vybraných železničních cest v majetku státu na nové nabyvatele, vláda odložila. Každopádně koleje mezi zastávkami Kadaň předměstí, Kaštice a  Kadaňským Rohozcem se octily na seznamu tratí, o které Správa železniční dopravní cesty již nestojí.

Sdružení železničních společností v projednávaném materiálu vidí skrytý trik, jak tratě zlikvidovat. „Stát nabídne tratě zájemcům ve veřejné soutěži za odhadní cenu, nenajde-li se zájemce, budou nabídnuty ministerstvu obrany, neprojeví-li obrana zájem, budou tratě zrušeny. Tržní cenu nelze použít, protože s nimi běžně neobchoduje, cena podle zákona a prováděcí vyhlášky pro oceňování je i při maximální amortizaci stoleté tratě v průměru 1, 5 miliónu Kč za kilometr. Za takovou cenu ovšem lokálku, jejiž provozování je ztrátovou záležitostí, nikdo nekoupí,“ píše ve svém prohlášení.
Vláda tedy uložila ministru dopravy zpracovat alternativní řešení, které by umožnilo převod na obce nebo kraje. „Nabízeli nám nádraží k odprodeji již před několika lety, ale my o něj nemáme zájem.  Co bychom s ním ale dělali? Navíc budova je poškozená po povodních,“ reagoval krásnodvorský starosta František Kuna.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video