Trhy jsou v desáté sezóně

Soňa Šímová 2020-02-28 11:34:00

CHOMUTOV (soš) — Už desátá sezóna farmářských trhů odstartovala uplynulou sobotu na chomutovském náměstí tradičními zabíjačkovými hody. „Máme tu pět řezníků, jeden je nový, a když se mu tu zalíbí, bude jezdit pravidelně,“ upřesnil pořadatel Adam Weber. Stovky návštěvníků, kteří proudili náměstím, si na prvních trzích sezóny pochutnávali nejen na studené, ale nově také na teplé zabíjačce.

„Ovar, prejt, jitrnice, jelítka, polévky. Každý si přišel na své. Další novinkou je, že sem lidé mohou zavítat až do 13 hodin. V sobotu si každý rád přispí a pak si rovnou může přijít nakoupit či poobědvat. Ve snídaňovém stánku jsme mysleli i na vegany, kteří mohli ochutnat třeba rostlinnou škvarkovou pomazánku podle tajného receptu. Ostatní se s chutí zakousli třeba do chleba se sádlem,“ usmíval se Adam Weber.

Ten nově již nebude organizovat trhy v Jirkově, na své si ale stále přijdou v Kadani. „Tam začínáme 14. března poslední zabíjačkou, kterou budeme dělat. A pokračovat budeme každý třetí týden v měsíci. Po čtyři soboty také nabídneme doplňkové akce — zabíjačku, jahodové a jablečné slavnosti a Mikuláše,“ doplnil pořadatel. Podobné tématické trhy čekají i Chomutov, zároveň se jedná o zcela novou akci, která bude mít premiéru na konci března v Děčíně. „Rádi bychom kromě farmářských trhů uspořádali Family food festival, pro Chomutov nyní hledáme vhodný termín. Chceme na něm nabídnout dobré jídlo a pití pro celou rodinu,“ prozradil Adam Weber. Více vařit by se ovšem mělo i na samotných farmářských trzích. „K desátému výročí bychom chtěli vydat kuchařku a zároveň ji na živo předvést. Aby si lidé u nás nejen nakoupili, ale načerpali i inspiraci, jaké dobroty se dají ze sezónních potravin vykouzlit, uzavřel pořadatel.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video