Masopust v Březně se vydařil, chystají se další akce

Soňa Šímová 2020-02-27 09:12:00

BŘEZNO (soš) — V neděli se ve Březně u radnice tradičně sešly maškary, aby převzaly dočasně vládu nad obcí a pustily se do masopustního veselí v nedalekém parku.

„Chceme, aby se lidé z obce setkávali a stmelili. To je záměrem nejen této, ale i ostatních kulturních akcí. Někdy si to žádá jisté obměny, třeba masopustní průvod už nechodí vesnicí, ale jen do parku, kde je připraven program — ukázka tradiční zabíjačky, soutěže pro děti a samozřejmě živá muzika.

Ti nejmenší, kteří přišli v maskách, dostali za odměnu žeton na jednu jízdu na libovolné atrakci na srpnové Březenské pouti,“ říká starosta obce Zdeněk Valenta a dodává, že posílením tradic u nejmladších účastníků doufá v jejich zachování i v následujících letech.

Ani letos návštěvníci obce nepřijdou o své oblíbené kulturní akce. „Tou nejbližší bude Regionální akce vinařů severních Čech, která proběhne 21. března. Obec se dlouhodobě snaží podpořit drobné místní podnikatele,“ upřesnil starosta. Chybět nebudou ani oblíbené Indiánské války, se kterými to po náhlém odchodu scénáristy bylo takříkajíc nahnuté. Novinkou je, že se budou konat až druhý týden v červenci. V parku u rybníčku si v létě přijdou na své také třeba milovníci country či dechovky. „Bohatý kulturní život se nám odráží i na návštěvnosti infocentra. Předloni do něj zavítalo kolem šesti set lidí, v loňském roce už jich byly tři tisíce,“ vypočítal Zdeněk Valenta.

Kromě kulturních akcí, do kterých se zajímavým programem zapojují i místní spolky jako SRPDŠ, Sokol, kynologové či základní a mateřská škola, čekají obec v letošním roce také významné investiční akce. Opraví a dokončí se chodníky, přibydou sochy, úpravy se dočká také park. V září dojde také ke slavnostnímu otevření právě vznikajícího Kulturního domu. Připravuje se také rekonstrukce školy, výstavba domu pro seniory či projektová dokumentace na parcely pro výstavbu zhruba dvaceti domů.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video