Linka Kadaň - Praha stále nejezdí

Tomáš Skřipský 2020-03-08 11:28:00

KADAŇ (tos) — Bez přímého dopravního spojení s Prahou zůstává od počátku zimy Kadaň. Při cestě se buďto dlouho čeká na navazující spoj, nebo se i několikrát přestupuje. Cesta tak snadno může zabrat přes tři hodiny.

„Ústecký kraj z neznámých důvodů mezikrajské autobusové spoje nepodporuje.  Město se proto od loňského roku snaží nalézt řešení, ačkoli zajišťování dopravní obslužnosti není jeho záležitostí,“ prohlásil starosta Jiří Kulhánek. Kadaň se podle něj snažila dohodnout na protažení linky z některého z okolních měst; ta však zájem nemají, protože sama spojení do Prahy mají. 

„Máme–li se někam hnout, bez kraje to určitě nepůjde. Jednáme proto alespoň o lepší návaznosti spojů,“ informovala o vývoji radnice. Město se momentálně snaží řešit několik věcí, jako je protažení linky do Prahy se zastávkou v Kadani, případně zajištění takového spojení s Chomutovem, aby se na autobus do Prahy nemuselo čekat víc jak půl hodiny. Kromě toho se snaží jednat se soukromými autobusovými dopravci o vytvoření dotovaného spojení.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video