Opilec si myslel, že ho někdo napadl

Redakce 2020-03-07 05:40:00

KADAŇ (r) — Hned několik zajímavých případů řešili uplynutý měsíc městští strážníci v Kadani. Jeden se například týkal problémového hosta, který ztropil výtržnost v podniku v Poštovní ulici. Strážníci zjistili, že jde o muže z Ukrajiny, který se zde opil, poté odešel na záchod a od té doby sedí mezi dveřmi bez kalhot. Muž se strážníky komunikoval a po chvíli se zvedl a z restaurace odešel. Došel ale jen do vedlejší ulice kpt. Jaroše, kde si sedl u plotu a odmítl jít dále. Na denním světle bylo vidět, že má zranění na hlavě, a tak strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která nešťastníka převezla k ošetření na chirurgické oddělení do nemocnice.

Týž den hlídka kontrolovala lokalitu v Pokutické ulici, kde se zdržují bezdomovci. Na místě byla přítomna žena z Prunéřova, která zde krmila samici křížence vietnamského prasete se čtyřmi selaty. Tato zvířata devastují okolní pastvinu pro koně. Protože se jedná o nepůvodní druh, který žije ve volné přírodě, existuje obava, aby se nekřížil s původním druhem divokého prasete. Informace strážníci předali na odbor životního prostředí.

V ulici Jana Švermy u františkánského kláštera zasahovali městští policisté u dopravní nehody. Auto zde narazilo do ozdobného zábradlí a došlo při tom k poškození celkem sedmi jeho sloupků. Ve vozidle seděla žena z Klášterce nad Ohří, která byla v šoku. Strážníkům se přiznala, že řídila pod vlivem alkoholu. Případ si převzala Policie ČR. Byl zajištěn odtah vozidla a kadaňští hasiči provedli úklid a odstranění ostrých částí sloupků.

Alkohol měl s největší pravděpodobností podíl i na výjezdu, který se hlídka strážníků absolvovala v noci po jedenácté hodině. Městská policie obdržela telefonické oznámení, že v jednom z panelových domů v Chomutovské ulici došlo k fyzickému napadení několika osob. Strážníci na místě zjistili, že si zde vjeli do vlasů dva bratři.

Nikdo však nebyl zraněn a nepotřeboval lékařské ošetření. Při incidentu nedošlo ani k žádné škodě na majetku. Strážníci proto horkokrevné sourozence upozornili, aby dodržovali noční klid.

Pravděpodobně nejkurióznější byl minulý měsíc případ, kdy v noci před jedenáctou hodinou ohlásil muž z Prunéřova, že ho někdo napadl. Strážníkům, kteří na místo přijeli, vylíčil, že si nepamatuje, kdo to byl, takže mají zjistit, jak ke svému zranění na nose přišel. K případu ještě řekl, že se probudil na podlaze ve svém bytě, kde byl sám a předtím vypil láhev vodky. Lékařské ošetření odmítl. Strážníci se poptali sousedů, ale nikdo o ničem nevěděl. Muž nakonec usoudil, že si zranění způsobil sám.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video