Komise rozdělila příspěvky na kulturu

Iveta Drlíková 2012-03-25 00:00:00

Žatec – Začátkem března se na svém mimořádném zasedání sešli členové kulturní komise, aby rozdělili příspěvky na kulturní akce, o které si mohli jednotlivci i organizace žádat do konce února. Letos byla z rozpočtu města vyčleněna částka 230 tisíc korun, což je o dva tisíce méně než vloni, naopak zájemců přibylo. V roce 2011 se jich sešlo dvacet jedna, letos už dvacet pět. 

Pro srovnání, v Lounech měli k rozdělení o sto tisíc méně, naopak žádostí o pět více než v Žatci. V přehledu žádostí se objevily akce, které se konají již pravidelně, jako Chmelfest, Neckyáda, divadelní přehlídka Náš svět, Dívka roku, Slet ultralehkých letadel a mnoho dalších trvalek, ale i zcela nové. Tak třeba občanského sdružení Amplion chce do města přivést zábavnou show cílenou na rodiče s dětmi, na které by vystoupil Kašpárek v rohlíku. Milovníci rocku se zřejmě dočkají letní varianty festiválku Sophie rock a RC Sedmikráska plánuje uspořádat přehlídku módy ze „sekáče“ v Klášterní zahradě.
Konečný verdikt, kolik peněz a komu nakonec doputuje, je teď na Radě města Žatec.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video