Další dva úseky budoucí dálnice se připravují na zahájení stavby

Lucie Steklá 2020-03-04 18:54:00

Lounsko (lus) Práce na dokončení D7 probíhají neustále. Loni v září byla zahájena stavba úseku rozšíření obchvatu Panenského Týnce, přičemž na stávající dvoupruhové silnici I/7 přibudou dva pruhy. Na 3,5 kilometru dlouhé stavbě vznikne jedna mimoúrovňová křižovatka, která poslouží pro napojení obcí na dálnici. Se zprovozněním této stavby se počítá v roce 2022. Práce na stavbě svižně probíhají. Před obcí se již rýsují obrysy budoucího kruhového objezdu.

První viditelné stopy budoucí stavby zaznamenají řidiči projíždějící po silnici 7 také u Chlumčan. Počátkem února vybralo ŘSD firmu, která provede vykácení vzrostlé zeleně před zahájením realizace stavby. „Stromy, keře a náletové dřeviny zmizí v době vegetačního klidu a před hnízděním. Součástí prací je i provedení postřiku pařezů proti obrůstání výhony. Za vykácenou zeleň bude v rámci vegetačních úprav provedena adekvátní výsadba,“ uvedlo ŘSD. O zakázku projevili zájem celkem tři uchazeči, přičemž nejvýhodnější nabídku v ceně 1,83 milionu korun (bez DPH) podala společnost H-Rekultivace. Se zahájením stavby téměř 4,5 km dlouhého úseku D7 se počítá ještě v letošním roce. Stavba bude navazovat na dokončenou stavbu R7 Sulec, obchvat, která byla zprovozněna před jedenácti lety a navazovat na západě na připravovanou stavbu D7 Louny, zkapacitnění obchvatu. Úsek bude dlouhý 4 448 metrů. Hotovo by mělo být v roce 2023. Dalších 6 100 metrů dálnice se má letos začít stavět na rozšíření zmíněného obchvatu Loun, který má již vydané stavební povolení. Tento úsek má být zprovozněný již v roce 2022.

Foto: Slavnostní zahájení stavby proběhlo za účasti stavebních firem, ŘSD i obcí loni v září u Panenského Týnce. Letos by symbolické poklepání základního kamene mělo proběhnout hned dvakrát, u zahájení stavby zkapacitnění obchvatu Chlumčan a Loun. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video