Domovy pro seniory a nemocnice zakazují návštěvy

Redakce 2020-03-05 12:27:00

Okres Louny (red) V souvislosti s obavami před nákazou koronavirem Covid -19 zakazují domovy pro seniory, pečovatelské domy i nemocnice návštěvy. Zákazy jsou vydané v Lounech, Žatci, Podbořanech i Vroutku, platí také pro žateckou i lounskou nemocnici, stejně jako pro nemocnice v kraji spadající pod Krajskou Zdravotní. Zákazy platní ve většině zařízení od 3. března.

„Touto cestou žádáme rodinné příslušníky a známé uživatelů, kteří se pohybovali v rizikových oblastech v souvislosti s výskytem koronaviru, nebo byli v kontaktu s osobami, které se z inkriminovaných oblastí vrátili, popřípadě sami pociťují příznaky nachlazení či chřipky, aby svou návštěvu v Domově pro seniory Podbořany odložili a nevystavovali tak své blízké a zaměstnance dalšímu riziku šíření onemocnění. Děkujeme za Vaši ohleduplnost,“ obrací se na veřejnost Kamil Hajný, ředitel DpS Podbořany.

Na základě situace se šířením nákazy koronaviru Covid -19 a na základě doporučení odborných autorit vyhlásili zákaz návštěv také v Domově pro seniory U Pramene Louny, s okamžitou platností až do odvolání.

Na základě doporučení Bezpečnostní rady státu, Krajské bezpečnostní rady a Krajské epidemiologické stanice ze dne 2. 3. 2020 z důvodu prevence šíření chřipkových onemocnění vyhlásil Domov pro seniory ve Vroutku zákaz návštěv. Zákaz platí od 3. března do odvolání. „Toto opatření je přijato z důvodu ochrany zdraví našich klientů, kteří patří k nejrizikovějším a nejohroženějším skupinám s nejhorším průběhem onemocnění. Zároveň je opatření ochranou pracovníků Domova, kteří se o klienty starají. Pro informace můžete samozřejmě využít telefonického kontaktu. O ukončení opatření budeme informovat na našich webových stránkách a našem Facebooku. Děkujeme za pochopení!“ uvedla Markéta Sosnová, ředitelka Domova pro seniory Vroutek.

A stejná situace je v Žatci. „Na základě situace se šířením nákazy koronaviru Covid -19 a na základě doporučení odborných autorit vyhlašujeme Domově pro seniory a v Domově se zvláštním režimem: ZÁKAZ NÁVŠTĚV s okamžitou platností až do odvolání. Informace vám rádi poskytneme na těchto kontaktech: Jarmila Vosyková 702 152 328,“ uvedl Domov pro seniory a Pečovatelská služba v Žatci.

Ze stejného důvodu se uzavřely také nemocnice. Na základě doporučení hygienické stanice kvůli šíření koronaviru vyhlásila Nemocnice Louny plošný zákaz návštěv. A to až do odvolání. V žatecké nemocnici platí od středy 4. března zákaz návštěv na oddělení následné péče. „Apelujeme ale na všechny, aby v případě, že se necítí být zcela zdrávi, návštěvu pacientů na jiných oddělení nemocnice odložili,“ vyzývá žatecká nemocnice.

Krajská zdravotní v souvislosti s výskytem COVID-19 v České republice vydala zákaz návštěv na lůžkových stanicích ve všech svých pěti nemocnicích. Omezil až do odvolání návštěvy na lůžkových stanicích všech svých pěti nemocnic. Reaguje na doporučení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem v souvislosti s výskytem COVID-19 v České republice.

Od středy 4. března 2020, jsou zakázány návštěvy na všech lůžkových stanicích: Nemocnice Děčín, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most, Nemocnice Chomutov.

Od úterý 3. března 2020 již začal platit zákaz návštěv na rizikových lůžkových stanicích:

Infekčního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, budova „I“, Sociální péče 3316 /12A, 400 11 Ústí nad Labem

Kožního oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, budova „I“, Sociální péče 3316 /12A, 400 11 Ústí nad Labem

Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Ryjice 1, 403 31 Ústí nad Labem

Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., Jana Žižky 1304, 434 64 Most - Zahražany

Uvedená opatření platí až do jejich odvolání, další mohou následovat s ohledem na vývoj epidemiologické situace.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video