Větší soubojovnost a méně chyb. Pokud toto zlepšíme, nemám o udržení divize obavy, říká trenér Loun Kudela

Lucie Steklá 2020-03-05 15:12:39

Do jarních divizních bojů vstoupí FK Louny za týden. V neděli 8. března přivítají na domácí půdě lídra soutěže Český Brod. Jak hodnotí podzimní sezonu v divizi a jaké jsou vyhlídky týmu na jaro, jsme se zeptali trenéra Loun Zdeňka Kudely.

Do jara vstupujete z jedenácté příčky. Zklamání nebo spokojenost?

Jedenáctá pozice v tabulce je zrcadlem bodové úspěšnosti. Naše bodové ztráty v podzimních zápasech byly někdy zasloužené a někdy hloupé. Bohužel, převládaly ty hloupé. Měli jsme mít po podzimu o 5 až 6 bodů více. Tedy, jsem realistický optimista, jaro bychom měli zvládnout lépe a na konci sezony bychom měli být spokojenější.

Utkvěl Vám z podzimu v paměti nejpodařenější a nejméně podařený zápas?

Nejděsivější střetnutí jsme sehráli ve Štětí. Naopak skvělý výkon jsme předvedli v Souši, tam to bylo, zejména ve druhém poločase, opravdu nadstandardní. Ve Štětí jsem své hráče nepoznával, odprezentovali jsme se tam jako tým ,,B” třídy. V Souši jsme za-se byli velice kompaktní s velkým zanícením a chutí zvítězit.

Na které hráče byl na podzim spoleh? Zklamali někteří, na něž jste spoléhal, nebo naopak někdo překvapil? V brankářích mají hráči jistotu opory?

Brankář Kuba Pokorný byl v naprosté většině zápasů oporou, u ostatních se střídaly dobré výkony s těmi horšími. Na pozici brankářů není problém, Tomáš Patrovský může vždy za ,,Pokyho” plnohodnotně zaskočit.

Co schází lounským útočníkům k lepší produktivitě, nejlepší střelec týmu Lesniak má jen pět gólů?

Útočník nikdy sám svými góly utkání nerozhodne. K tomu potřebuje vždy podporu spoluhráčů. A útočná fáze nám na podzim poněkud vázla. Ale je pravdou, že jak Lesniak, tak Gajecký i Nykl měli v utkáních dost vysoké procento neproměněných šancí.

Byla na hráčích a utkáních znát změna soutěže? Je to velký rozdíl?

Ano, mezi přeborem a divizí je velký kvalitativní rozdíl. A naše skupina ,,B” kvalitou přesahuje i obě další české skupiny. Ve většině mužstev hrají hráči, kteří prošli výchovou ve velkých klubech.

Jak jste spokojen se zimní přípravou a účastí na trénincích?

Nás v přípravě potkal neobvykle vysoký počet nemocných a zraněných hráčů. Přípravná utkání ve Varech a v Mostě jsme museli absolvovat v jedenácti hráčích. Pomalu se dáváme dohromady. Ale docházka na tréninkové jednotky odpovídala stavu a trénovali jsme a trénujeme velice poctivě.

Změnila se hodně hráčská základna, odchody, příchody hráčů? Jarní sezona klepe na dveře, bude tým připraven?

V přípravě se nám zranili Matkovič, Fiřt, Jaroš a Lesniak a s jejich návratem na hřiště počítáme v horizontu týdnů. Ale chtěli jsme mužstvo na jaro i tak posílit. Už jsme dohodnuti na příchodu ofenzivního hráče Ferriho Bagou z Kladna, manažer Beneš dolaďuje detaily kolem středopolaře Lukáše Dvořáka z Čížové a je pravděpodobné, že jaro u nás odehraje útočník Dominik Vyleta z pražské Dukly. Moc mě mrzí, že sešlo z přestupu záložníka Honzy Lukáše z Čížové, protože v tomto ročníku by nastupoval již za třetí klub. Ten by nám hodně pomohl. Z kádru odešel jediný hráč, Filip Schettl do Mostu.

Co bude v jarních utkáních nejdůležitější, aby Louny soutěž udržely?

Abychom soutěž udrželi, musí být na naší straně oproti podzimu na hřišti daleko lepší a úspěšnější soubojovost a daleko nižší po-čet ztrát míčů a nevynucených chyb. Jestliže toto zlepšíme, nemám vůbec obavy.

Mají k tomu fotbalové Louny předpoklady, aby se tu divizní, případně vyšší soutěž, hrála dlouhodobě?

Louny mají vzhledem k zázemí ve vedení klubu a v majiteli Seko panu Sedláčkovi (sponzor klubu, pozn. redakce) velice dobrou perspektivu. Ovšem po sportovní stránce je k trvalému působení v soutěžích řízených Českem nezbytné znovu zavedení ,,B” týmu a perspektivní zlepšení stavu v dorostu.

Sezonu byste mohli dohrávat s novým zázemím?

Na nové sportovní zázemí hlavního stadiónu se všichni už velice těšíme. Ale vše nasvědčuje tomu, že soutěž dohrajeme ve stávajícím stavu.

Děkuji za rozhovor, ať se týmu daří.

    Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video