Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-03-05 16:17:00

Revizor, maškarní karnevaly, oslavy MDŽ, Příběh umění, Lounské divadlení, volejbalový ples, vítání jara, jarní tvoření, Předjaří v Poohří, Elitery - je tu další skoro jarní víkend.

ŽATECKO

PÁTEK 6. BŘEZNA

Digitální kino Žatec: Králíček Jojo – válečné drama. V 17:30 hod.

Příliš osobní známost. Ve 20 hod.

Městské divadlo Žatec: Pasování prvňáčků na čtenáře - Tradiční přivítání žáků prvních tříd mezi čtenáře – pořádá Městská knihovna Žatec. Od 8:15 hod.

Městská knihovna Žatec: Týden knihovny – roční registrace se slevou 50 %, čtenářská amnestie. Od pondělí do soboty 7. 3. V pátek od 9 do 17 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Duo Sound. Od 21 hod.

SOBOTA 7. BŘEZNA

Digitální kino Žatec: Frčíme – 3D. V 15 hod.

Volání divočiny – Premiéra ČR. V 17:30 hod.

Neviditelný – horor. Ve 20 hod.

DDM Žatec: Jarní tvoření – pro rodiče a děti. Od 9 do 11 hod.

Městská knihovna Žatec: Týden knihovny – roční registrace se slevou 50 %, čtenářská amnestie. Od pondělí do soboty 7. 3. V sobotu od 9 do 12 hod.

Žatec: Socializační procházka kolem řeky - Sraz 5 minut před začátkem akce na parkovišti u koupaliště! Všichni pejskové přijdou na pevných obojcích nebo postrojích a pevných vodítkách. (Ne stahovací obojky, ne flexi vodítka.) S sebou si přineste drobné pamlsky pro pejsky, případně hračku. Pohodlně se oblečte a nezapomeňte na dobrou náladu! Doba trvání: 90 minut Cena: 200 Kč / pes. Od 10:30 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Vlci v Krušných horách - Krušnoholka Štěpánka Kadlecová a Nukilik. Těšit se rovněž můžete na promítání krátkého dokumentu Vytí s vlky. Vstupné 80 Kč. Od 17:30 hod.

KD Moskva Žatec: Turnaj patriotů města Žatec - již pravidelné sportovní soupeření v bowlingu v kategoriích mužů a žen. Pořádají Rodáci Žatec. Od 18 hod.

KD Moskva Žatec: 15. Volejbalový ples – k tanci a poslechu hraje kapela Golf, fotokoutek, tombola. Vstupné 220 Kč sezení, 150 Kč stání. Od 20 hod.

Hospoda U Mrkvičky Holedeč: MDŽ - Zábava na oslavu MDŽ, k tanci a poslechu zahraje kapela Bourbon Acoustic. Pro každou ženu malá pozornost, ve spolupráci s Obcí Holedeč. Od 19 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje BLACK & WHITE. Od 21 hod.

NEDĚLE 8. BŘEZNA  

Městské divadlo Žatec: O chytrém Honzovi a krásné Madlence - Klasický pohádkový příběh o Honzovi, který je nejen chytrý, ale také statečný a svým důvtipem zachrání krásnou Madlenku před nástrahami zlé statkářky Kunhůty. Vstupné 100 Kč. V 15 hod.

Křížova vila Žatec: Příběh umění – Renesance. Od 15 hod.

Nové Sedlo: Honba za prvosenkou jarní - 16. ročník vítání jara, sraz u "Kapličky" v Novém Sedle, občerstvení zajištěno. Od 15:30 hod.

Digitální kino Žatec: Králíček Jojo. V 17:30 hod.

Příliš osobní známost. Od 20 hod.

Restaurace Moskva Žatec: MDŽ na Moskvě – pro každou ženu domácí štrůdl zdarma. Od 16 do 22 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 6. BŘEZNA

Kino Svět Louny: Frčíme – 3D. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Ježek Sonic – Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Chlap na střídačku – Komedie. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Neviditelný – Horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše Louny: Vzpomínka na lounského rodáka - U příležitosti 77. výročí úmrtí Otakara Jaroše se za přítomnosti vedení města Loun a členů společenských organizací v Lounech uskuteční vzpomínkové setkání v areálu ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše a následně u jeho rodného domu č.p. 927 v Jarošově ulici v Lounech. Dalším místem, které vyzdobí květina, je Jarošova busta umístěná na hlavním schodišti v budově Městského úřadu na Mírovém náměstí v Lounech. Od 10.10 hod.

ZŠ J. A. Komenského Louny: 170. výročí narození TGM - vzpomínkové setkání u pomníku TGM před ZŠ JAK v Lounech.  Od 17 hodin bude v kostele Církve československé husitské beseda s Tomášem Masarykem, potomkem našeho prvního prezidenta. Od 14 hod.

Městská knihovna Louny: Siberia – život na Sibiři. Zeměpisná přednáška Martina Wágnera z cyklu Lounští cestovatelé sobě.  Vstup zdarma. V 17 hod.

Kostel sv. Bartoloměje Smolnice: Máme se bát budoucnosti? Gen. Ing. Andor Šándor (v záloze), bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR, uznávaný odborník na otázky bezpečnosti, hrozby terorismu a krizový management. V 17 hod.

Vrchlického divadlo Louny: 16. Lounské divadlení - 3. představení - Šest malých tučňáků (Aplaus ZUŠ Louny) (9:30), nesoutěžní - Tři mušketýři (Malis Libochovice) v 11 hod, 4. představení – Múgén (Docela malé divadlo Litvínov) v 16 hod, 5. představení – Knězovy děti (Divadelní spolek Klas Klášterec nad Ohří) v 19 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Rok krysy z pohledu feng-shuej - Přednáší Ing. Milena Moudrá. Vstup 100 Kč, 50 Kč studenti a důchodci. Od 18 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: N. V. Gogol: Revizor - uvádí Ďivadelní soubor Klouzák. Vstupné 100 Kč / 50 Kč. V 19 hod.

KD Výškov: Oslava MDŽ - k tanci a poslechu bude hrát hudební  skupina FLASH JOY, kulturní vystoupení. Tímto zveme všechny občany z Výškova a Počerad. Odjezd z Počerad v 19.15 hodin od parkoviště u obchodu. Ve 20 hod.

KD Zastávka Louny: Ples ZŠ Přemyslovců - Zveme všechny, kdo se chtějí bavit. Vstupné 250 Kč na sál, 200 Kč na balkón, 150 Kč na stání. Bohatá tombola! Od 20 hod.

SOBOTA 7. BŘEZNA

Kino Svět Louny: Volání divočiny – Premiéra ČR. Také v neděli. Ve 13 hod.

Frčíme – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Louny, sportovní hala: Elitery 2020 - Formace lidí s mentálním a tělesným postižením – mix věků - Chodící / Vozíčky; Belly dance formace - Klasika, Show- fussion, Tribal, Folklor; Show dance formace (libovolné techniky mimo vypsané disciplíny, povoleny kulisy a rekvizity); Karibské - latino show formace (dříve latinoshow, povoleny kulisy a rekvizity); Plesové formace - LA formace, ST formace, Mix, Lidové a národně společenské; Parketové kompozice - Modern dance, Balet, Jazz dance formace, Mix technik; Pidi - mix disciplín. Od 10 hod. 

Městys Slavětín: Předjaří v Poohří - 36. ročník turistického pochodu. Pěší trasy: 10 - 35 km , cyklotrasy: 25 - 50 km. Start: 7 - 10 hod. (Radnice Slavětín). Cíl: do 17.00 (Slavětín).

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení - Přijďte si zabruslit o víkendu! Také v neděli. Od 13 do 14:30 hod.

Sokolovna Hřivice: Valná hromada TJ Sokol Hřivice - na závěr schůze posezení s občerstvením. Od 18 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Lounské divadlení - (S)kopeček na porážku (US Theatre Praha) v 11 hod, Geriho šuplíky (Divadelní soubor PIK-ART Úštěk) v 15 hod, Hamlet (Divadelní klub Jirásek Česká Lípa) v 19 hod.

GAML: Komentovaná prohlídka - Autorem komentovaná prohlídka výstavy VÁCLAV JÍRA – BARVA/HUDBA/RYTMUS, vstup volný. V 17 hod.

Music bar Za zdí Louny: Paralet – koncert, vstupné 100 Kč. Od 20 hod.

Dělnický dům Cítoliby: Karneval pro děti - Odpoledne plné zábavy a soutěží, klaun Šáša Váša, dětská diskotéka, fotokoutek (60 Kč fotografie). Vstup zdarma pro maskované, příspěvek nemaskovaných 30 Kč. Od 15 do 17 hod.

Maškarní ples - bohatá tombola, fotokoutek (60 Kč/foto), kapela "No to snad není možný", představení skupiny Fénix, vyhlášení nejlepší masek, masky obdrží konzumační poukázku v hodnotě 50 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 8. BŘEZNA

Louny, sportovní hala: Elitery 2020 - Mažoretky - Mažoretky klasické, Mažoretky s pompony, Twirling Urban (Disco) formace, Urban (Disco) show formace (povoleny kulisy a rekvizity); Street dance formace, Street show formace (povoleny kulisy a rekvizity), Break dance; Pidi - mix disciplín. Od 10 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Slavnostní vyhodnocení přehlídky Lounské divadlení - host Anatol Svahilec. Vstup volný. V 11 hod.

KD Smolnice: Pichlovanka – taneční odpoledne. Od 14 hod.

Loutkové divadlo Louny: Pavouk Brabouk - loutková pohádka pro nejmenší. Od 14:30 hod.

Sokolovna Lenešice: Dětský karneval - zábavné odpoledne plné her a písniček. Zveme všechny děti v maskách, vstupné pro dospělé 20 Kč. Od 15 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 6. BŘEZNA

Národní dům Podbořany: Taneční víkend Ženy sobě s wellness a kurzem líčení pro dámy. Od 17 hod. do neděle 12 hod.

Kino Podbořany: 25 km / h - Komedie / Road movie. Od 19:30 hod.

SOBOTA 7. BŘEZNA

Dům dětí a mládeže Podbořany: Sobota plná her a soutěží - Program v domečku na volnou sobotu. Od 10 do 16 hod.

Sál pohostinství Na návsi Petrohrad: Dětský maškarní karneval - Maškarní karneval pod vedením hudebního divadla Hnedle Vedle – přijde za vámi Tom a jeho kamarádi. Vstupné zdarma. Od 15 hod.

Soběchleby, bývalá škola: Oslava MDŽ - zve osadní výbor Soběchleby. Od 18 hod.

Zkušebna Vroutek: XII. Vroutecké Vypeckování - Tradiční a již legendární akce se vrací po roční pauze. A zase to má na svědomí Koudy. Zadují: Fousovo Surikata, Konvrzek a Kalivoda, Bratrstvo kočičí pracky, Ukulele Jack. Vlez: ZLOvolný. Od 19 hod.

Kulturní dům Blatno: 20. Obecní bál - K tanci a poslechu hraje kapela JIH Band, předtančení, dámská volenka, bohatá tombola, na stolech malé občerstvení, půlnoční překvapení. Zve zastupitelstvo obce Blatno. Vstupné 150 Kč, předprodej vstupenek na OÚ. Od 20 hod.

Bílá Růže Podbořany: Travesti Crazy Goddess (Vlasta, ChiChi, Naira) – travesti show. Vstup 150 Kč, předprodej Magic Bar. Od 20 hod.

NEDĚLE 8. BŘEZNA

Květinářství Vroutek: Na MDŽ je prodejna otevřená - k prodeji budou i řezané květiny. Objednávky na telefonním čísle 608068272. Od 8 do 12 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video