Města ocení významné občany, nominovat je můžete vy

Redakce 2020-03-16 10:01:00

CHOMUTOV/KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (tz, r) — Letos již po šestnácté udělí město Chomutov Cenu Jiřího Popela z Lobkovic. Ke třiapadesáti oceněným tak přibudou další laureáti, které město ocení za jejich celoživotní práci. O tom, kdo to bude, můžete rozhodnout i vy. Nominovat své oblíbené osobnosti můžete i v Klášterci nad Ohří, kde se vítěz rovněž dočká významné ceny.

„Kdo se stane dalším oceněným rozhodnou z části sami občané. Ti mohou totiž do konce dubna navrhovat významné žijící či nežijící osobnosti Chomutova, které se jakkoli zasloužily o šíření dobrého jména našeho města za jeho hranicemi nebo svojí činností ovlivnily veřejný život ve městě,“ nastínil náměstek primátora statutárního města Chomutova Milan Märc. Zaslané návrhy následně projedná Rada statutárního města Chomutova a rozhodne, kdo se zapíše mezi stávající oceněné.

Zaslané návrhy musí obsahovat odůvodnění, proč by daná osoba měla být oceněna. Dále může navrhovatel připojit další podporující dokumenty, jako je třeba výčet činností či zásluh, životopis navrhovaného, publikační přehled nebo novinové články o činech kandidáta. K návrhu musí být připojen kontakt (adresa, telefonní číslo, e–mailová adresa) navrhovaného i navrhovatele a v případě nežijící osobnosti i kontakt na její nejbližší příbuzné. Nominace je možné zasílat do 30. dubna prostřednictvím online formulářem, na e–mailovou adresu s.skubova@chomutov-mesto.cz nebo na adresu Statutární město Chomutov, Odbor vnějších vztahů, Silvie Škubová, Zborovská 4602, 430 28 Chomutov. Obálka by měla být označena slovy NOMINACE JPL.

Ocenění nese jméno nejznámější chomutovské historické osobnosti Království českého. Jiří Popel z Lobkovic byl významný český šlechtic, nejvyšší hofmistr a především majitel města Chomutova a zakladatel zdejší jezuitské koleje.

I v letošním roce můžete nominovat osobnosti na Cenu města Klášterce nad Ohří. Ta je udělována jednotlivcům nebo kolektivům za přínos k rozvoji města nebo za jeho reprezentaci. Cena může být udělena také za příkladné jednání v krizových situacích, například za záchranu lidského života. Nominace od fyzických i právnických osob přijímá odbor komunikace a cestovního ruchu nejpozději do 9. dubna. Nominační list na tento rok, si můžete vytisknout na webu města, vyplnit a odevzdat osobně, poštou nebo zaslat e-mailem na adresu: vaclavikova@muklasterec.cz. Rovněž můžete využít online formulář, kde vyplníte své údaje a do textu napíšete jméno svého kandidáta s odůvodněním. V předchozích letech cenu obdrželi Vasil Želev, Václav Cajthaml, Miloslav Král a Zdena Fryčková.


Foto: Dagmar Knížetová a Marie Grimlová převzaly cenu Jiřího Popela z Lobkovic v loňském roce. foto archiv města

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video