V Žatci se ruší hromadné kulturní akce

Hedvika Mašková 2020-03-10 14:40:00

Vláda od dnešní 18. hodiny zakazuje pořádání divadelních, hudebních, filmových a dalších uměleckých představení, sportovních, kulturních, náboženských, spolkových, tanečních, tradičních a jim podobných akcí a jiných shromáždění, výstav, slavností, poutí, ochutnávek, trhů a veletrhů, a to jak veřejných, tak soukromých, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob, a to do odvolání tohoto mimořádného opatření. Jak se zákaz v oblasti kultury dotkne v nadcházejících dnech našeho města?

Městské divadlo v Žatci zrušilo pořádání všech představení od dnešních 18 hodin do pondělí.,,Městské divadlo v Žatci na základě rozhodnutí Vlády ČR po jednání Bezpečnostní Rady státu ze dne 10. 3. 2020 ruší veškerá naplánovaná divadelní a filmová představení a to od 10. 3. 2020 od 18:00. Toto omezení provozu Městského divadla platí prozatím do 16. 3. 2020. O eventuálním pokračování naplánovaných představení, po tomto období, Vás budeme informovat prostřednictvím webových a facebookových stránek Městského divadla a to dne 16. 3. 2020. Zakoupené vstupné na výše avizovaná zrušená představení bude vráceno v pokladně Městského divadla, pokud u některých představení nebude dohodnut náhradní termín. Dále informujeme, že termín zahájení předprodeje vstupenek na divadelní a filmová představení na měsíc duben 2020 je prozatím pozastaven do odvolání.Všem se za způsobené komplikace omlouváme a děkujeme za pochopení," sděluje Městské divadlo v Žatci. 

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci ruší veškeré akce na příštích čtrnáct dní. Ruší se tedy čtvrteční vernisáž výstavy ,,Velikonoční kraslice" v hlavní budově a také ,,Krasopisná dílna 2", která měla proběhnout 21. března. O akcích na začátku měsíce dubna, tedy velikonoční jarmark a ukázky některých technik, pletení pomlázek a tradiční velikonoční jarmark ve Staré papírně bude muzeum v nadcházejících týdnech informovat.

Koncert k poctě 30. výročí vydání legendární desky Rebelie - Punk 'n' Oi!, který se měl konat 13. března v Lidovém domě v Žatci byl organizátory dnes také zrušen. ,,Moc nás mrzí, že sobotní 30 let LP Rebelie - Punk 'n' Oi! v Žatci na Liďáku nebude moct v plánovaném termínu proběhnout. Pokusíme se vyjednat přesunutí na podzim. Kdo už má lístek, o peníze nepřijde, ale prosíme o trochu času na zformování dalšího postupu," informují organizátoři.

RETRO DISCO PÁRTY v Kulturním domě Moskva v termínu 21. března je rovněž zrušeno, avšak lístky zůstávají v platnosti. Akce se uskuteční v náhradním termínu.

Čtvrteční představení ,,Kurz sebedestrukce" v objektu bývalé spořitelny na náměstí Svobody se dle organizátorů konat bude. Představení je vyprodané a kapacita je 70 návštěvníků. ,,Pokud se situace nezmění, počítáme s tím, že se představení odehraje," potvrdil majitel Clubu Devítka Žatec Petr Šmíd.

Všechny zájmové útvary a akce zrušil také Dům dětí a mládeže v Žatci, a to s platností od zítřka 11. března. Rušeny jsou všechny kroužky a akce. O jejich znovuotevření bude DDM Žatec včas informovat.

V Žatci bude uzavřená čekárna autobusového nádraží. Ruší se sobotní vítání občánků a proběhne v jiném termínu. Je zavřená sauna na koupališti. Neproběhne setkání s obyvateli kvůli rekonstrukci Purkyněho ulice, jež bylo svolané na čtvrtek 12. března odpoledne. Není jasné, zda proběhne Společenský večer města, naplánovaný na 27. března – je možné jeho přesunutí na jiný termín.

Své akce ruší také Základní umělecká škola v Žatci. 

Sedmikráska Žatec dočasně nebude pořádat akce pro seniory. 



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video