Lounsko: Kulturní život je na několik týdnů zastaven

Lucie Steklá 2020-03-13 13:01:00

Uzavřeny jsou všechny kulturní organizace. Knihovna ale například pro děti dvakrát denně připravila živé vysílání. Zrušeny jsou také sobotní farmářské trhy na lounském náměstí.

Vydané nařízení vlády zasáhne do kulturního života na Lounsku. Vrchlického divadlo zrušilo dočasně všechna představení, a to včetně festivalu mateřských škol Lounská mateřinka, který se měl uskutečnit ve středu 11. a čtvrtek 12. března. Lounské kino Svět omezilo počet diváků na každé promítání, knihovna je uzavřena, hasiči a další organizace přesouvají plesy, které se měly konat v následujících dvou třech víkendech. Úřední hodiny městského úřadu zůstávají, přesunuto je plánované vítání občánků. Školy ruší dny otevřených dveří.

Vrchlického divadlo, Kulturní dům Zastávka a Galerie města Loun v souladu s mimořádným opatřením vlády ČR, vydaném Ministerstvem zdravotnictví č.j. MZDR 10666/2020-1/MINKAN, kterým se s účinností ode dne 10. března 2020 od 18.00 zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce (…) výstavy (…), a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob, ruší nebo odkládá veškerá představení ve Vrchlického divadle, akce v Kulturním domě Zastávka a Galerii města Loun, na něž se toto opatření vztahuje, a to do odvolání. 

"Divadelní pokladna je od 12. 3. 2020 do odvolání uzavřena.  Pro všechna představení se snažíme zajistit náhradní termíny, další postup oznámíme na  www.divadlolouny.cz a facebookové stránce divadla," řekl Jakub Bielecki, ředitel.

Loutkové divadlo v Lounech přesunulo na říjen plánovaný koncert skupiny Hop TROP. "Koncert s původním termínem 13. 03. 2020 se ruší, náhradní termín je stanoven na pátek 30. 10. 2020, od 20:00 hod., zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, v případě, že Vám náhradní termín nevyhovuje, je možno vrátit zakoupené vstupenky v původním termínu 13. 03. 2020, od 19:00 do 20.00 hod. přímo v Loutkovém divadle.  Bližší informace najdete na webu divadélka. Informace k blížící se přehlídce budou ještě upřesněna. Viz web," uvedlo loutkové divadlo na svém facebooku. Pro upřesnění ve čtvrtek informovalo, že se ruší i následující nedělní představení, která během března měla být.  Divadelní přehlídka na konci března zatím zůstává stále s otazníkem. Více info na webu divadelka www.loutkove-divadlo.cz

Lounská knihovna na základě rozhodnutí Vlády ČR ze dne 12. 3. 2020 o vyhlášení nouzového stavu je také uzavřena na následujících třicet dní. "Veškeré akce MKL v tomto období se nekonají.  O přesunu, nových termínech atd. budeme informovat všemi prostředky. Buďte zdrávi! " uvedla Dagmar Kučerová, ředitelka.  On-line služby MKL budou přístupné. 

Pro seniory zavedla knihovna službu ŘEKNI BABIČCE… "řekni babičce, dědovi, sousedce v letech… prostě všem, kteří si zprávu na facebooku o nové službě knihovny nepřečtou. Knihovna nabízí službu dovážky knih do domácnosti všem, kteří nemohou (nebo nechtějí) momentálně osobně přijít. Pomoz nám a informuj lidi – čtenáře kolem sebe o zřízení horké linky do knihovny na čísle 734 521 902, denně pondělí – pátek od 8:00 do 10:00 mohou zájemci volat a objednávat knihy, které jim knihovna v domluveném čase doručí ke dveřím. Na lince bude sedět knihovnice Marcela, ta operativně domluví podrobnosti bezpečného doručení literatury. Objednávat knihy lze také na e-mailu objednávky@mkl.cz. Identifikačním znakem pro komunikaci je číslo čtenářského průkazu. Děkujeme moc. Buďte zdrávi, čtěte si a mějte veselou mysl."

Knihovna také zřídila ‼️Studio Knihovna dětem‼️  ?ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ - KAŽDÝ VŠEDNÍ DEN? 

Od 10:00 pro předškolní děti, od 15:00 pro školní děti. Studio plné legrace, hezkých knížek, zajímavých hostů, her a zábavy. Sledujte nás, knihovna TAK přijde až k Vám domů.


Od  13. 3. 2020 až do odvolání budovy jsou pro veřejnost uzavřeny také budovy Oblastního muzea v Lounech a areál Archeoskanzenu Březno u Loun !  "Zrušeny až do odvolání jsou rovněž všechny akce pro veřejnost (i ty které měly proběhnout v náhradních prostorách – velký sál MÚ Louny)! Děkujeme za pochopení," uvedlo vedení muzeaAktuální informace prosím sledujte na www.muzeumlouny.cz a www.archeoskanzenbrezno.cz

Z důvodu vyhlášení nouzového stavu vládou ČR bude od pátku až do odvolání U Z A V Ř E N A prohlídka chrámu sv. Mikuláše a ochozu věže.  Informační centrum je od 13.03.2020 od 12 hodin pro veřejnost do odvolání U Z A V Ř E N O. 

"O dalších případných změnách budeme informovat.  ? Děkujeme, váš íčko tým ?"


Platí samozřejmě uzavření všech základních a středních škol i školy umělecké. " Po dohodě se zřizovatelem se Základní umělecká škola Louny uzavírá. Opatření je platné od 12.03.2020 do odvolání," uvedlo vedení ZUŠky

Mateřské školy v Lounech, s výjimkou MŠ při ZŠ a MŠ kpt. Otakara Jaroše, zůstávají nadále otevřeny s tím, že rodičům dětí bude doporučeno, aby si děti ponechali doma, pokud je to možné. Uzavřena je od pátku mateřská škola v Ročově, od pondělí 16. 3. ve Hřivicích, Slavětíně. 

Základní školy také ruší plánované dny otevřených dveří, které měly proběhnout v následujících týdnech. 


Městský úřad Louny zůstává otevřený po celou dobu stanovených úředních hodin. "Pouze žádáme klienty, aby zvážili v této době nezbytnost návštěv jednotlivých pracovišť, zvláště pokud vykazují příznaky nachlazení.," uvedlo vedení města. 

Vítání občánků, které mělo proběhnout dne 21.03.2020 se ruší s tím, že po ukončení mimořádných opatření bude stanoven náhradní termín.  Svatební obřady budou probíhat dle stanoveného harmonogramu s tím, že počet účastníků musí být omezen na max. počet 100 osob.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video