Lounsko: sportovní utkání se ruší!

Lucie Steklá 2020-03-12 15:12:00

AKTUALIZACE: VEŠKERÉ SPORTOVNÍ AKTIVITY UKONČIL FOTBALOVÝ, HOKEJOVÝ, FLORBALOVÝ I HÁZENKÁŘSKÝ SVAZ !!! Na základě vyhlášení nouzového stavu byl svolán na pátek 13. března 2020 od 12:30 hodin Krizový štáb obce s rozšířenou působností (ORP) Louny, který projedná dopady rozhodnutí vlády na území ORP Louny. Výstup z jednání zveřejníme v pátek v odpoledních hodinách. Dle aktuálních informací k dnešní 14. hodině nebyl potvrzen žádný pozitivní nález koronaviru u osob s trvalým pobytem na území celého ORP Louny.

Info k 12.3.2020: 

Zápasy lounských házenkářů se neodehrají: Informujeme o novém nařízení Českého svazu házené, podle kterého budou ⚠️oba nedělní domácí zápasy dorostu a mužů odloženy⚠️. Nařízení se týká rovněž dalšího kola, ve kterém měli muži zavítat do Mostu a dorost na půdu Havlíčkova Brodu. O dalším vývoji průběhu soutěží vás budeme informovat. Plné znění nařízení naleznete zde: http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=32207.

Hokejová sezona skončila: Aktualizace klubu HC Slovan Louny: od 15:00 se uzavírá zimní stadion, do odvolání.  Prosíme nevolejte trenérům, vedení atd.. Hokejové věci prozatím zůstanou v kabinách na stadionu. Striktně Vás žádáme aby do kabin do odvolání nikdo nechodil.Hokejové věci možno odvézt ze zimního stadionu 12.3. - do 17:00 h, 13.3 - do 15:00 h, víkend zavřeno. 

Florbalové utkání odložena: Lounští florbalisté nehrají. Dle rozhodnutí VV ÚSaLB mládežnické soutěže od přípravek do starších žáků (včetně košů), se nebudou do termínu 22.03.2020 hrát. Na základě rozhodnutí Úřadu vlády ČR, který vyhlásil pro území celé ČR nouzový stav po dobu 30 dnů a současně rozhodl, že se nemohou konat sportovní akce s účastí nad 30 osob, se s platností od 13. 3. 2020 nebudou konat žádná florbalová utkání v rámci všech soutěží organizovaných Českým florbalem.- Více čtěte na: https://www.ceskyflorbal.cz/clanek/informace-k-rozhodnuti-vlady-cr-ze-dne-12-3#sthash.RjbzcWHu.dpuf

"Dále uvidíme, jak se bude vyvíjet situace s COVI-19. Tzn. již tuto sobotu nehrajeme. Tréninky jsou stále podle našeho plánu v MSH a stejně tak na 8.Zš. Projekt rodiče v pohybu také zachováme a to vše, dokud se situace nezmění," uvedl lounský klub. 

Program soutěží FAČR je do odvolání přerušen : Fotbalová asociace České republiky vzhledem k novému nařízení Vlády ČR bere na vědomí aktuálně vyhlášený nouzový stav a informuje tak své členy i veřejnost o tom, že soutěže, které řídí FAČR, KFS a OFS jsou do dalšího rozhodnutí státních orgánů v této věci přerušeny. „Respektujeme rozhodnutí Vlády ČR s ohledem na zdraví hráčů, funkcionářů i fanoušků a jsme i nadále v pravidelném kontaktu se státními orgány tak, abychom mohli včas reagovat na jakékoliv další změny, které by se týkaly průběhu soutěží, které pod nás spadají,“ řekl předseda Asociace Martin Malík.V souvislosti s nařízením jsou zrušeny také tréninky. 

Všechna svá sportoviště - zimní stadion, sportovní halu, saunu - uzavřela k dnešnímu dni také Správa lounských sportovních areálů. Nekoná se tedy ani veřejné bruslení. 



Info k 11.3.20202: Na rozhodnutí vlády reagovala také Lounská správa sportovních areálů a místní sportovní kluby.  

ZIMNÍ STADION A SPORTOVNÍ HALA: Sportovní kluby HC Slovan Louny a TJ Lokomotiva Louny, z. s. požádaly o zajištění sportoviště pro tréninkové jednotky a zápasy konané ve dnech 14.3.2020 a 15.3.2020. "Lounská správa sportovních areálů, p. o. požadavku vyhověla s tím, že HC Slovan Louny a TJ Lokomotiva Louny z. s. jako pořadatel tréninkových jednotek a zápasů je povinen zajistit splnění výše uvedeného mimořádného opatření Bezpečnostní rady státu," řekl ředitel Radek Příhoda.  Vedení hokejového Slovanu ve čtvrtek 12. března nakonec rozhodlo o ukončení sezony!!! "Na základě výkonného výboru ČSLH, se ruší všechny zápasy, všech kategorií do konce sezony," uvedl klub. 

Lounští házenkáři své nedělní utkání odehrají bez diváků. "V návaznosti na rozhodnutí vlády ČR o zákazu pořádání akcí přesahujících 100 účastníků, rozhodnutí Českého svazu házené v pokračování konání mužských a dorosteneckých soutěží a stanovisku Lounské správy sportovních areálů o možnosti dalšího využívání haly sdělujeme, že nedělení zápasy staršího dorostu a mužů se uskuteční ⚠️bez diváků⚠️. Děkujeme za pochopení," uvedl klub. ÚKSH zároveň zrušil až do odvolání všechny turnaje zmíněných kategorií. Muži a starší dorost mají tréninky v obvyklém čase, pokud nebude rozhodnuto jinak. Dle nařízení ČSH proběhnou mistrovská utkání těchto kategorií dle platné termínové listiny. S tím omezením, že se utkání zúčastní hráči, trenéři a funkcionáři. Nikdo jiný nebude do hlediště vpuštěn.

Florbalisté prozatím trénují dle plánu. "Tréninky probíhají dle plánu. Kdyby měl někdo nějaké potíže raději zůstaňte doma. Ohledně soutěží a turnajů dáme bližší info," uvedl klub na facebooku. 

HC Slovan Louny vydal následující vyjádření: "Tréninky mládeže a dospělých jsou tento týden normálně dle rozpisu.  Víkendové zápasy 14.-15.3 se odehrají taktéž bez výjimky. Ples 28.3.2020 - nejsme nyní schopni říci, zda se akce konat bude, či nikoliv. O tomto Vás samozřejmě budeme informovat. Každopádně doufáme, že do konce března již bude virus fuč a společně s Vámi oslavíme tuto sezonu ve velkém stylu. "Žádáme všechny rodiče, trenéry i děti, aby v případě, že přicestovali ze zasažených lokalit Evropy ( lyžování atd... ) vynechali tréninky, či hromadná setkání v klubu HC. Prosím buďte ohleduplní ke svému okolí. Neradi bychom kvůli jedincům rušili naplánovaný harmonogram zápasů a tréninků do konce března," uvedl Slovan Louny. 

VEŘEJNÉ BRUSLENÍ zůstává zachováno dle rozpisu! Lounská správa sportovních areálů, p. o. zajistí konání veřejného bruslení v souladu s rozhodnutí Bezpečnostní rady státu. "V posledních týdnech počet bruslařů klesá, termíny tak zůstávají. Samozřejmě bude do areálu puštěno jen devadesát osob," dodal. Stejné je to se saunou. Lounská správa plaveckých areálů, p. o. zajistí provoz sauny v souladu s rozhodnutí Bezpečnostní rady státu.  

 Co se týče fotbalových utkání, vydal FAČR k zasedání Bezpečnostní rady státu následující vyjádření:   Na základě úterního rozhodnutí Bezpečnostní rady státu (10. 3. 2020) vydává Výkonný výbor Asociace následující rozhodnutí: Soutěžní utkání organizované FAČR, KFS, nebo OFS, se neruší a pořadatel utkání (domácí klub), je povinen zabezpečit, že se soutěžního utkání nezúčastní více než 100 osob. VV FAČR zároveň rozhodl o tom, že vyhlášení ankety Fotbalista roku 2019, plánované na 22. března 2020, se neuskuteční. 

Lounský fotbalový klub od středy 11. března zakázal vstup fanoušků a rodičů do areálu klubu. "V návaznosti na rozhodnutí vlády ČR o zákazu pořádání akcí přesahujících 100 účastníků, Fotbalový klub Louny od středy 11. března až do odvolání ZAKAZUJE VSTUP pro fanoušky a rodiče na tréninky a zápasy všech fotbalových týmů!!!  Mimořádné opatření je vydáno v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 v Evropě," uvedl FK Louny. 

Basket Academy Louny s okamžitou platností ruší do odvolání všechny tréninky a utkání ve všech kategoriích!!!!

Uzavření školních tělocvičen se dotkne více sportovních klubů. "Pondělní trénink(16.3.2020) bude venku, místo uvnitř, a to od 16:00-17:00 hodin a sraz je před školu (sedmičkou), další tréninky probíhají beze změny," informuje AK Louny.  V ohrožení jsou závody 7. ročníku Ranské hory, které Atletický klub pořádá v neděli 22.3.2020. Klub bude prostřednictvím sociálních sítí závodníky včas informovat, zda-li se budou konat v uvedený den, nebo budou přesunuty na jiný termín. 

Z důvodu uzavření všech škol, a to až do odvolání, se ruší tréninky lounským gymnastek z Sportgym Louny. O dalším průběhu budou trenérky informovat.

Do odvolání je také zrušeno plavání na ZŠ O. Jaroše v Lounech, které pořádá Plavecká škola Prosen Louny. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video