Z postoloprtské radnice zní: Nemáme na opravy, budeme prodávat

Pavel Macák 2012-03-26 00:11:00

Postoloprty – Audit bytových domů probíhá v těchto dnech v Postoloprtech. Město doposud vlastní 121 byt v sedmnácti objektech. Radní se nyní shodli na tom, že některé z těchto domů nabídnou nájemníkům k prodeji. „Nejedná se již o panelové domy, ale o bytové domy v zástavbě, které město není schopno opravovat. Konkrétně se jedná o pět domů s městskými byty, které se po schválení v zastupitelstvu nabídnou k prodeji,“ uvedl místostarosta Miroslav Solar.

Radní dále rozhodli, že nechají odstranit žluté čáry ve Školní ulici, které byly před vjezdy do domů. Toto vodorovné značení tak zakazovalo vlastníkům nemovitostí zastavit s vozidlem před vlastním domem. „Zrušena byla též veřejná zakázka na rozšíření parkovacích míst na Jiráskově náměstí, kterou před časem vyhrála společnost Ekostavby Louny s cenou kolem sedmi set tisíc korun. Město zatím na tuto investiční akci nemá peníze a zastupitelé na ni ani neschválili peníze v rozpočtu,“ dodal místostarosta.
Shoda mezi radními zavládla i v otázce využití elektronické aukce pro výběrová řízení. Pilotním programem pro město by měla být aukce na nového dodavatele elektrické energie pro město a jeho příspěvkové organizace. Město by touto novou metodou výběru mohlo ušetřit až pětadvacet procent financí. „Ale nebude se jednat jen o dodavatele elektřiny. V plánu máme zadat touto formou i výběrové řízení na dodavatele kancelářského papíru a ostatních potřeb nebo tiskáren a podobně. Nyní budeme oslovovat některé firmy, které s touto elektronickou aukcí zabývají,“ uvedl Miroslav Solar.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video