Aktuálně: Knihovna v Podbořanech je zavřená, ale půjčit si knihy můžete

Alla Želinská 2020-03-17 14:09:00

V souvislosti s mimořádnými opatřeními proti šíření COVID-19 je Městská knihovna v Podbořanech dočasně uzavřena pro veřejnost. V souladu s mimořádným opatřením vlády jsou do odvolání zrušeny besedy a lekce pro mateřské, základní a střední školy a veškeré veřejné akce knihovny. Online služby knihovny zůstávají přístupné. Po dobu 10denního omezeného pohybu osob nebudou knihovnice starším čtenářům, jako předtím, dovážet knihy před dům nebo je vyzvedávat, případně se vrátí k této službě po zrušení omezení volného pohybu.

„Nebuďte smutní, knihy vám půjčíme,“ říká vedoucí knihovny Stanislava Čapková. Výpůjčky jsou možné pouze po předchozí rezervaci pomocí online katalogu na webové stránce Knihovna Podbořany nebo po telefonické domluvě na telefonu 415 214 149 anebo prostřednictvím emailu knihovna@podborany.net. Výpůjční dny: Pondělí, středa, čtvrtek, pátek 8 - 17 hod., úterý 8 – 15 hod.

„Vyberte si knihu nebo časopis, pokud jsou volné k půjčení, připravíme vám je k vydání. Zazvoňte na zvonek knihovny a vyčkejte, knihy vám přineseme. Nenoste nám, prosím, knihy na vrácení. Dočasně je nepřijímáme. Pokud někomu vznikne problém s velkým množstvím knih doma, po zrušení mimořádných opatření je můžete přinést do knihovny postupně,“ informují knihovnice s tím, že uvedená opatření se mohou změnit.

„Prosíme všechny čtenáře a návštěvníky knihovny, kteří trpí jakýmkoliv respiračním onemocněním, příp. se vrátili z rizikových oblastí, byla jim nařízena karanténa, setkali se s někým, kdo by mohl být nemocný s COVID-19 apod., aby byli ohleduplní a vyzvednutí knih z knihovny odložili na vhodnější dobu. Po domluvě rezervace odložíme a výpůjčky prodloužíme. Děkujeme za pochopení a přejeme všem klidné chvíle s knihou a pevné zdraví,“ přejí nakonec Stanislava Čapková, Andrea Bständigová a Ivana Charvátová.

Z důvodu opatření před šířením koronaviru knihovna také přesouvá termín Noci s Andersenem - nebude se konat 27. 3. 2020. „Přesný termín akce bude vyhlášen podle aktuální situace. Cítíme potřebu zachovat se v tuto chvíli zodpovědně a nechceme nikoho uvést do situace zvýšeného zdravotního rizika. Věříme, že ani tato situace nikoho neodradí, my se na noc i nadále moc a moc těšíme!“ dodávají. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video