Cyklisté zbystřete! Je tu další výzva k jízdě do práce na kole

Lucie Steklá 2020-03-13 11:20:00

Lounsko (lus) Jezdíte rádi na kole? A můžete se tímto způsobem dopravovat i do práce? Pak není nic jednoduššího než se zaregistrovat a v květnu nasednout. Desátý ročník výzvy Do práce na kole přináší řadu novinek, chybět nebudou ani nadšení cyklisté z Lounska.

 Tady pojedou cyklisté svůj třetí ročník akce a již nyní je do něj zaregistrováno sedm účastníků. Výzva startuje v květnu, registrace pro týmy i jednotlivce začala 1. března. Loni se této výzvy zúčastnilo přes dvacet tisíc účastníků a 45 zapojených měst. V Lounech to bylo sto účastníků, včetně dvou školáků. Společně najezdili a nachodili do práce a do školy 24 610 kilometrů.

Už v lednu několik cyklistů přijalo zimní výzvu. Louny v ní skončily na 26. místě z celé ČR. Vlastimil Šťastný z ELNA Servis Počerady v ní najel 252,7 kilometrů, což vůbec nebylo špatné.

Cílem výzvy Do práce na kole je vyměnit alespoň na měsíc auto za kolo nebo chůzi, a prospět tak životnímu prostředí i vlastnímu tělu. „O tom, že má pohyb na vlastní pohon pozitivní účinky na fyzickou i psychickou kondici, už dnes nikdo nepochybuje. My ale chceme pomoci i našim městům. Změnit dopravní chování obyvatel a díky anonymizovaným datům o jejich trasách také jednat o zlepšování infrastruktury s jednotlivými radnicemi,“ popisuje hlavní koordinátor výzvy Honza Haruda z pořádajícího spolku AutoMat.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video