Aktuálně: Vláda ČR vyhlásila nouzový stav

Soňa Šímová 2020-03-12 14:49:00

REGION (soš) — Vláda ČR dnes vyhlásila pro území nouzový stav od dnešních 14 hodin na dobu 30 dnů. Uzavřely se hranice a zavírají se veškeré veřejné prostory i restaurace.

Krizová opatření jsou:

Od půlnoci z pátku na sobotu uzavření hranic s Německem a Rakouskem. Výjimku tvoří čtyři rakouské hranice a sedm na německých. Na menších hraničních přechodech budou možné výjimky pro menší skupiny lidí, které v těchto zemích pracují. Češi, kteří jezdí za prací do Německa/Rakouska, by měli mít potvrzení od zaměstnavatele a spolu s dokladem ho předložit kontrole na hranicích.

Zákaz vstupu a cestování do a z rizikových zemí. Návrat z dovolených bude umožněn za zvláštních opatření.

Od 13. března se zavírají sportoviště, posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společenské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie.

Od 12. března od 18:00 hodin se ruší veškerá divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy, veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob, a to do odvolání tohoto mimořádného opatření. Tento zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejných nebo soukromých osob, které se konají na základě zákona.

S účinností od 13. března od 20 hodin přítomnost veřejnosti v čase mezi 20 hodin a 8 hodin v provozovnách stravovacích služeb.


Foto: web pohranicnik.blogspot.com

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video