Příští týden zavřou mateřské školky v Chomutově i Jirkově

Soňa Šímová 2020-03-12 17:59:16

CHOMUTOVSKO (soš, tz) — S ohledem na vyhlášený nouzový stav státu rozhodlo vedení města Chomutova o zavření všech mateřských škol zřizovaných městem Chomutovem s účinností od 16. března 2020 až do odvolání. „O tomto opatření jsme uvažovali již od počátku, kdy bylo rozhodnuto o uzavření všech škol. Po vyhlášení stavu nouze už ale nemáme na co čekat a od pondělí 16. března uzavíráme všechny naše školky,“ sdělil náměstek primátora pro oblast školství Milan Märc.

Téměř třináct stovek dětí ve věku od tří do šesti let tak bude muset zůstat doma s rodiči. „Vzhledem k situaci v celé republice jsme dnes mapovali, kolik dětí dorazilo do školky a kolik z nich již zůstalo doma se staršími sourozenci. A nepřítomno bylo zhruba osm set dětí. Spousta rodičů nám již oznamovala, že si děti doma nechají, takže nepředpokládám, že jim tímto rozhodnutím nějak významně ztížíme situaci,“ uvedla ředitelka příspěvkové organizace Mateřská škola Chomutov Eliška Smetanová.

Mateřská škola Chomutov v tuto chvílí zaměstnává zhruba třicet pedagogických a čtyřicet nepedagogických pracovníků. „Pedagogičtí pracovníci dostanou prostor pro samostudium nebo případně práci na doma a ostatní zaměstnanci budou kompletně dezinfikovat prostory celkem třinácti mateřských škol, které připraví pro návrat dětí po virových prázdninách,“ doplnila Eliška Smetanová.

Nařízení vedení města se sice vztahují pouze na mateřské školy a dětské skupiny zřizované statutárním městem Chomutovem, nicméně soukromým zařízením doporučuje město obdobný postup. „Zřizovatelům soukromých škol a dětských skupin doporučujeme, aby toto rozhodnutí pečlivě zvážili a pokud je to jen trochu možné, aby svá zařízení rovněž s účinností od 16. března 2020 uzavřeli,“ dodal náměstek primátora Milan Märc.

Jirkovské školky zavřou o den později. Důvodem je snaha preventivně zamezit šíření koronaviru a celkovému poklesu dětí v mateřinkách.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video