V Podbořanech zasedal krizový štáb, školky nezavřou. Zatím.

Alla Želinská 2020-03-13 15:03:00

„Dle sdělení krajské hygienické stanice ke dni 13. 3. 8 hod. se na území okresu Louny dosud nevyskytl jediný případ koronaviru, ani se nikdo nenachází v nařízené karanténě. Vážení občané, sledujte web krajské hygienické stanice a vy, kteří šíříte paniku, se tam prosím dívejte také,“ obrací se na veřejnost Martin Gutzer, tajemník Městského úřadu Podbořany.

V pátek ráno na radnici zasedl v kanceláří starosty krizový štáb ORP Podbořany z důvodu vyhlášení nouzového stavu v České republice. Řešil se provoz mateřských škol, otázky dopravy, kulturního sektoru atd. Starosta města se v pátek také setkal s ředitelkami mateřských škol. Ty zůstanou v provozu. „Školky jsme nezavřeli, protože by to pro některé rodiče znamenalo velký problém, a nízká obsazenost otevření umožňuje. Nicméně v pondělí budu mít opět schůzku s ředitelkami a vyhodnotíme další opatření,“ uvedl Radek Reindl.

V souvislosti s výjimečnou situací se pravděpodobně posune termín zápisu do ZŠ v Podbořanech. „To budeme domlouvat příští týden, ale s největší pravděpodobností ano,“ předeslal starosta. „Zápis do 1. tříd posunutý bude, v tuto chvíli ale ještě nevíme, na kdy. Čekáme, zda MŠMT neupraví organizaci školního roku. Určitě budeme veřejnost o novém termínu informovat. Učitelé se žáky a rodiči budou komunikovat převážně prostřednictvím Bakalářů. Úkoly k samostudiu tak budou zadávány a jejich plnění bude následně kontrolováno. Věříme, že společnými silami danou situaci zvládneme,“ informovala v pátek ředitelka ZŠ Husova Jana Šipošová. 

Na webu města již jsou pravidelné aktualizace informací v souvislostí s onemocněním Covid-19. „Městský úřad Podbořany zatím funguje pro občany beze změn. Klíčová opatření budou spuštěna na základě zasedání krizového štábu např. v případě výskytu coronaviru na území okresu nebo jinde v okolí, což dosud není.  Školky k dnešnímu dni zůstávají otevřené, především s ohledem na potřeby rodičů. Opět i zde může dojít rychle ke změně. Připravujeme se na bezkontaktní chod úřadu. Dnes byly již některé kanceláře vybaveny dveřmi s uzavíratelnými okénky, aby přepážkoví zaměstnanci – matrika, pasy, občanky, řidičáky, techničáky – byli více chráněni. Budeme vyžadovat podávání žádostí elektronicky prostřednictvím tiskopisů, jež jsou na webu města ke stažení na portále občana, ostatní podklady budou vyžadovány naskenované. Písemná pošta bude zpravována s dvoudenním zpožděním z důvodů epidemiologických. U zaměstnanců s oslabenou imunitou bude zařízena práce z domova. Vše je připravováno a spuštěno to bude dle potřeby,“ shrnul výsledky jednání krizového štábu tajemník Martin Gutzer. 

Od úterka 10. 3. platí zákaz návštěv v Domově pro seniory v Podbořanech. Jsou zrušena všechna představení kina, páteční trhy atd, vše až do odvolání.  

Nová výjimečná neveselá situace vybízí některé lidi k výjimečné recesi, což pro jiné může být důvodem k panice či nepochopení. Ve čtvrtek večer jste mohli potkat ve městě člověka v neprodyšném žlutém "protiinfekčním" obleku s maskou. "Takhle přišel do hospody František Závodný. Recese samozřejmě," vysvětlil nám hospodský z Klubu Bažina v Podbořanech.    

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video