Objekt městské policie bude letos jednou z největších investic

Hedvika Mašková 2020-03-16 10:30:00

Rekonstrukce objektu, ve kterém sídlí Městská policie Žatec, bude jednou z největších investic města v letošním roce. Stavební práce a vybavení nábytkem budou stát 14 milionů korun.

„Práce byly zahájeny v únoru předáním staveniště. Rekonstrukce by měla podle harmonogramu skončit v září,“ uvedla vedoucí odboru rozvoje majetku Kateřina Mazánková.

Kanceláře strážníků se dočasně přestěhovaly do budovy čp. 126. „Služebna jako taková, kam jsou občané zvyklí docházet, je stále v provozu, na stejném místě a samozřejmě 24 hodin denně,“ zdůraznil ředitel Městské policie Žatec Miroslav Solar.

Budova městské policie se předělává především proto, aby poskytovala takové zázemí strážníkům, jaké vyžaduje současná doba.

,,Strážníci městské policie dlouhodobě poukazují na to, že nemají odpovídající podmínky, takže po dlouhých peripetiích je udělaná projektová dokumentace,“ sdělila starostka Zdeňka Hamousová a doplnila: ,,Dříve jsme se snažili získat dotační titul z Integrovaného regionálního operačního programu, ale zde je podmínka, aby byly v budově veřejně přístupné prostory. Chtěli jsme místnost, která by sloužila prevenci pro školy i seniory, ale nakonec jsme přišli na to, že se to s provozem městské policie příliš neslučuje. Od nápadu jsme upustili a rozhodli se pustit do rekonstrukce za vlastní peníze, díky čemuž jsme vázáni praktickými potřebami a ne dotačním titulem.“

V objektu městské policie budou nově šatny a sociální zázemí, přibude serverovna, sušárna oděvů, výslechová místnost, denní místnost s kuchyňkou, zasedací místnost, archiv a sklad.

,,Ke konci předminulého týdne jsme ještě nově zakomponovali přípravu dobíjecí stanice na elektromobily. Podle požadavků městské policie zkoordinujeme i městský kamerový systém. V budově městské policie dojde také k výměně rozvodů topení a topných těles. Doteď zde fungovaly přímotopy. S novým plynovým topením by měl být provoz objektu ekonomičtější,“ dodala na závěr starostka města Zdeňka Hamousová.

.

Foto: Jiří Schuh

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video