Město Chomutov obstará potřebným občanům nákup potravin

Redakce 2020-03-16 18:37:45

CHOMUTOV – Rada statutárního města Chomutova na svém dnešním zasedání rozhodla o zřízení takzvané senior linky. I přes svůj název ovšem bude sloužit nejen seniorům, ale také všem potřebným. „Kdokoli, kdo v současné situaci nemůže nebo nechce vycházet, může zavolat na linku 601 00 20 20 a objednat si nákup potravin, který mu následně dopravíme až domů,“ vysvětlil náměstek primátora Milan Märc.

Sociální služby Chomutov tak budou každý den od 7 do 18 hodin přijímat objednávky na čísle 601 00 20 20. „Následující den připraví společnost Globus každému zájemci balíček nutričně vyvážených potravin, který bude obsahovat ovoce, zeleninu, pečivo, mléčné a masné výrobky a v devět hodin ráno je naši pracovníci začnou distribuovat do domovů našich spoluobčanů,“ doplnil Märc. Cena jednoho balíčku bude zhruba tři sta korun, pokud se však celková hodnota balíčku přehoupne nad tuto částku, uhradí zbytek město. To znamená, že by zájemce o tuto službu neměl nikdy zaplatit více než uvedených tři sta korun. Platba poté proběhne při předání balíčku a bude možná pouze hotovostí.

Všichni potřební si budou moci tuto službu objednat dvakrát do týdne. Obsah balíčků se bude ale každý den měnit, aby byl stále vyvážený a zároveň dostatečně pestrý.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video