Aktuální opatření v Žatci: MHD a parkování zdarma

Hedvika Mašková 2020-03-17 09:35:00

V souvislosti s prevencí výskytu koronaviru jezdí MHD v Žatci dočasně zdarma. Na placených parkovištích není vybírán poplatek za parkování a na novou situaci zareagovala také Doprava Ústeckého kraje. Oblíbené a hojně využívané SeniorTaxi jezdí zatím bez omezení.

Autobusových linek v Žatci a okolí jezdí od pondělí 16. března méně, protože není nutné přepravovat děti do škol.

To znamená, že spoje, které běžně jezdí v době školních prázdnin a jsou omezeny v jízdních řádech negativními značkami 42 až 46 do odvolání pojedou. Naopak spoje, které běžně jezdí v období školního roku, omezené v jízdních řádech značkami 52 až 56, do odvolání nepojedou. Toto opatření se přímo dotkne sedmdesáti linek DÚK v celém Ústeckém kraji, z toho devět linek DÚK nebude v provozu vůbec (jen školní provoz). V okrese Louny nepojedou autobusové linky 569, 606, 702, 704, 705, 713, 715, 716, 723, 726, 732, 733, 738, 741, 743, 745, 751, 778 a autobusová linka 762 nepojede celá.

Ostatní provoz vlaků a autobusů DÚK zatím zůstává beze změn. Jízdní řády jsou vylepeny na zastávkách. V Žatci je rovněž uzavřená čekárna autobusového nádraží.

Služba SeniorTaxi funguje dál bez omezení. Poptávka byla však v posledním týdnu poloviční. ,,Senioři využívají v drtivé většině jízdy k lékaři. Lze předpokládat, že zájem, respektive odůvodněné jízdy, budou omezovány, protože se dá předpokládat, že někteří lékaři omezí přímý příjem pacientů,“ sdělil ředitel Domova pro seniory a Pečovatelské služby v Žatci Petr Antoni.

Městská hromadná doprava v Žatci jezdí od včerejška dočasně zdarma. Platí však určité omezení, a to pouze nástup a výstup zadními dveřmi a zákaz vstupu bez zakrytí úst a nosu. Podle vedoucího odboru dopravy Jiřího Dobruského je možné, že dojde k redukci spojů. 

V souvislosti s prevencí výskytu koronaviru se Město Žatec rozhodlo rovněž zrušit poplatky za parkování.



Foto: DÚK

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video