Podbořany: nově pomáhají strážníci vzniklé Městské policie a dobrovolníci

Alla Želinská 2020-03-17 19:03:00

Městský úřad v Podbořanech, stejně jako ostatní, od pondělí pracuje v nouzovém režimu. Omezení platí zatím do 24. 3. Otevřeno pro veřejnost bude pouze v pondělí a středu od 12:00 do 15:00, a to jen pro potřeby občanských průkazu, pasů, technických průkazu, řidičáků, profesních osvědčení. Nově v ulicích města jsou strážníci, pomáhají i dobrovolníci.

V pondělí 16. 3. opět zasedal krizový štáb města. Veškeré informace o Covid 19 a opatřeních s tím souvisejících jsou umístěné do jedné složky internetových stránek města, která je aktualizována dle vývoje situace. Otevřeno pro veřejnost je pouze v pondělí a středu od 12:00 do 15:00. 

Přepisy technických průkazů na městském úřadě budou jen bezkontaktně. Odbor dopravy má vchod zezadu budovy.

"Radnice i nadále vyřizuje veškerou potřebnou agendu, ovšem bezkontaktním způsobemVšechny formuláře jsou ke stažení na webu města Podbořany na portále občana, s oskenovanými přílohami je posílejte na epodatelna@podborany.net, nebo na datovou schránku, uveďte vždy telefon nebo email, na než vám bude sděleno, že doklad je pro vás vyhotoven. V případě, že chcete podat podání v písemné formě, ve vrátnici je dřevěná schránka – podatelna, do níž svoji žádost vhoďte. Platby budou realizovány jen bezhotovostně na účet 19-625481/0100 - vyplňte informaci pro příjemce, o jakou platbu se jedná," informoval tajemník MÚ M. Gutzer. Jak dodal, někteří zaměstnanci budou vykonávat práci z domova.

Na sociálním odboru podbořanské radnice v době vyhlášení stavu nouze je možno požádat o zajištění nákupů potravin a hygienických potřeb pro osamocené seniory z Podbořan a spádových obcí. V případě potřeby lidé mohou kontaktovat sociální pracovnice Městského úřadu Podbořany, které jim nákup zprostředkují přes dobrovolníky. 

Jana Rottová tel. 415 237 516 mobil: 777 214 105, Petra Vaňková tel. 415 237 508 mobil: 777 214 335   

„Tímto děkujeme Záchranářům Žatec, 1. České společnosti Podbořany za aktivní dobrovolníky. Na rozvozu potravin se bude zároveň podílet Městská policie Podbořany. Zároveň tímto vyzýváme seniory, aby neopouštěli, kromě nezbytně nutných případů, své domovy. Je třeba nevystavovat sebe i své blízké riziku virového onemocnění. Prosíme, nepodceňujme situaci a všichni společně postupujme zodpovědně tak, abychom minimalizovali riziko přenosu nákazy. Děkujeme za vaši ohleduplnost a pochopení,“ obrací se na veřejnost Zuzana Marcelly, vedoucí sociálního a zdravotního odboru.

Od začátku týdne již můžete vidět v ulicích města strážníky Městské policie Podbořany (dva muže a jedna žena), kteří se budou mimo jiné spolu s dobrovolníky podílet i na pomoci seniorům, kteří ji budou potřebovat. Vedoucí strážník Adrian Šimora má zkušenosti jak ze státní, tak městské policie. Na webu Město Podbořany jsou podrobné informace i telefonní čísla. „Děkujeme všem dobrovolníkům od Záchranářů Žatec, 1. České společnosti Podbořany a dalším za jejich obětavou činnost. A chtěl bych poděkovat všem, kteří k vzniklé nepříjemné situaci, dotýkající se nás všech, přistupují zodpovědně,“ říká starosta města Radek Reindl.

V Domově pro seniory v Podbořanech stále platí zákaz návštěv, došlo také k uzavření Domu s pečovatelskou službou. 

Mateřské školy ve městě jsou nadále v provozu. „Budou fungovat do doby, než se vyskytne koronavirus v okrese Louny anebo dokud nebude nedostatek personálu k zajištění provozu,“ informoval tajemník MÚ Podbořany.

Zápisy do škol se přesouvají. Jak oznámil městský úřad, náhradní termíny budou stanoveny dle doporučení krajského úřadu Ústeckého kraje v týdnu 27. - 30. dubna.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video