Na Lounsku hygienici neevidují žádného nakaženého koronavirem

Lucie Steklá 2020-03-17 22:34:23

Občany Loun a spádové oblasti o tom večer informoval starosta Pavel Janda. Ve svém prohlášení také občany informoval o dostupnosti ochranného materiálu, krizové lince i práci dobrovolníků. Prohlášení starosty najdete v článku.

Vážení lounští, 

chtěl bych vás stručně informovat o tom nejdůležitějším ? z dnešního dne v Lounech. Na začátek rovnou poprosím o sdílení, které pomůže dostat informaci k co nejvíce lidem. Pokud máte (pra)rodiče nebo jiné příbuzné, kteří nejsou na facebooku, určitě je potěší, když jim zavoláte ?, poinformujete a požádáte je, aby zůstávali doma a pokud někam nutně musí, používali roušku ?. 

Jsem rád, že už třetí den mohu opakovat, že Krajská hygienická stanice neeviduje žádně pozitivně testovanou osobu s bydlištěm na území města (a celého okresu) Louny ☑️. Vrátím se ještě ke včerejšímu jednání krizového štábu. Výstup z jednání najdete na https://1url.cz/@KrizStabLN2


Dodávky roušek a respirátorů od státu zatím nedorazily, ale podařilo se nám dnes sehnat víc jak 2️⃣4️⃣0️⃣ roušek, několik litrů dezinfekce a koncentrátu na dezinfekce povrchů. Většinu jsme jich rozdělili mezi zaměstnance města "v první linii" jako jsou sociální pracovníci v Městské pečovatelské službě i na úřadě a ráno si vyzvednou ochranné pomůcky a dezinfekci mateřské školy. Městská policie a Domov pro seniory má také určitý počet roušek a respirátorů, které si strážnici sehnali respektive byly dodány Domovu pro seniory. Na zítra máme přislíbenou dodávku dalších 5️⃣4️⃣0️⃣ ks respirátorů/roušek, které budeme dál distribuovat těm, kteří je potřebují ve své práci. 


Chtěl bych na tomto místě poděkovat všem, kteří v současné situaci pomáhají, jak umí a můžou.?


Díky akci #rouskyprovsechny jasně cítíme, že to společně zvládneme. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se zapojili do akce Louny a okolí šijí roušky. Během dne se rozjelo několik strojů a vyrobilo se několik desítek roušek. Na recepci lounské radnice jsme zřídili "rouškyPOINT"?, kam můžete zanést bavlnu, tkalouny nebo gumičky pro výrobu roušek a nebo již roušky hotové. Do výroby roušek se zapojily i některé úřednice lounského úřadu a klientky domova pro seniory. Roušky budeme distribuovat všem, kteří je potřebují ?‍??‍⚕️?‍♂️, a poslouží, dokud nedostaneme slíbené vládní dodávky. Látková rouška má výhodu, že může sloužit opakovaně, stačí ji vyprat a přežehlit, do mikrovlnky ji raději nedávejte, mohla by chytnout ?.


Všechny mateřské skoly zůstávají otevřené ✅ pro děti pracujících ?‍♂️?‍♀️?‍??‍??‍⚕️. Vycházíme tak vstříc apelu Ústeckého kraje. Dnes jsem při přípravě zítřejšího krizového štábu Ústeckého kraje hovořil se zástupci několika měst a stejný režim MŠ zvolili například v Litvínově, Litoměřicích či Varnsdorfu. Pokud z jednání zítřejšího Krizového štábu Ústeckého kraje vzejde nějaké doporučení či rozhodnutí (nejen ve vztahu k MŠ), jsme připraveni operativně to řešit. Stejně jako případnou povinnost nošení roušky, kterou dnes nařídili v Chomutově a několik z Vás na ni upozorňovalo. 


Již třetí den funguje krizová linka pro seniory ☎️, na tel č. 603 19 20 21 si mohou senioř, kteří jsou bez možnosti požádat o pomoc rodinu či známé, domluvit zajištění základních potřeb – nákup základních potravin ?, hygienických potřeb a léků.


Aktuálně informujeme na facebooku města - Město Louny, případně zde na mém profilu. Zítra kolem 19:00 zde čekejte další denní souhrn ?.


Každý den ve 20:00 zatleskejme z balkónu všem zdravotníkům... Společně to dáme!

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video