Město Chomutov objednalo tisíc textilních roušek, primárně poputují k těm nejvíce potřebným

Redakce 2020-03-18 15:04:24

CHOMUTOV – Vedení města Chomutova objednalo u certifikovaného výrobce tisíc textilních roušek. První stovky dorazí již dnes a budou předány pracovníkům chomutovské nemocnice. „Využili jsme osobní kontakty a už v neděli domluvili výrobu tisíce roušek, které primárně předáme těm nejpotřebnějším,“ uvedl náměstek primátora David Dinda.

Dodané roušky budou textilní ze 100% bavlny, která je pro tento účel certifikována. Jsou tedy pratelné a dají se používat opakovaně. „Důležité ale je, aby lidé roušky prali na maximální možnou teplotu nebo případně vyvařili v hrnci a poté důkladně přežehlili,“ upozornila doktorka Trmalová z Krajské hygienické stanice. Další roušky budou přicházet z výrobny v Kralupech nad Vltavou postupně a město v další vlně vybaví pracovníky a klienty sociálních služeb. „V domovech pro seniory je po rouškách také velká poptávka. Pracovníci přijdou denně do styku se spoustou lidí, kteří jsou k respiračním onemocněním více náchylní a je potřeby je před ním chránit. Proto musejí být všichni pracovníci i senioři a nemocní klienti chráněni rouškami,“ vysvětlil náměstek primátora Milan Märc.


Foto: Archiv

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video