Kolem zlodějky bude zeleň. Zaplatí ji Evropská unie

Pavel Macák 2012-03-29 00:20:00

Cítoliby – Následné převzetí a s tím spojenou základní údržbu biokoridoru a biocentra od Pozemkového fondu nyní schválila rada městysu Cítoliby. Zatím je vše jen v plánech na papíru, ale s realizací výsadby stromů a keřů podél polní cesty tak zvané „Zlodějky“, spojující křižovatku za Cítoliby ve směru na Zeměchy s lokalitou Louny – Západ, by se mělo začít již příští rok na jaře. Souhlas vydala rada na základě žádosti Pozemkového fondu, který na celou akci bude požadovat peníze z Evropské unie.

„Pozemkový fond zde chce vysázet stromy a keře v šířce zhruba patnácti metrů po levé straně cesty ve směru na Louny. Půjde zhruba o 1,2 kilometru. Pod vrcholem U Vodárny bude vybudován umělý poldr, který má zachycovat povrchovou vodu z polí. Nad ní má pak vyrůst rozsáhlejší biocentrum rovněž osázené dřevinami a křovinami,“ uvedl starosta městysu Petr Jindřich.
Náklady na vybudování této biolokality, která by měla zabránit sprašnosti půdy z polí a udržet vláhu, jsou odhadovány na 12,3 milionu korun. Dodavatelská firma by celkovou zakázku měla předat v roce 2014 s tím, že v následujících několika letech bude nahrazovat zaschlé stromy. Na městysu pak bude o zeleň pečovat.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video