Okres Louny je stále bez pozitivního nálezu koronaviru

Lucie Steklá 2020-03-18 20:45:00

Starosta Loun pravidelně každý den v podvečer informuje občany Loun a okolí o tom nejdůležitějším, co se v Lounech událo ve vztahu k pandemii koronaviru. Dnes to byly zprávy o povinnosti nosit roušky a také řada pozitivních zpráv.


Dnes odpoledne v 16:30 stále platilo, že nebyl oficiálně potvrzen žádný pozitivní nález u osob s bydlištěm na území města i okresu Louny. 

Vláda rozhodla o povinnosti nosit roušky nebo jiné ochrany obličeje, v obchodech, lékárnách  a poštách bude vyčleněn čas od 10:00 do 12:00 jen pro lidi důchodového věku nad 65 let.

Dodávka jakýchkoliv ochranných pomůcek (roušky, respirátory) od státu je zatím stále v nedohlednu. Ale podařilo se nám objednat 20 tisíc jednorázových roušek vyrobených v Indii, které bychom měli mít v Lounech během 5-7 dnů. 

Další dobrou zprávou je, že jsme dnes obdrželi také první část dodávky látkových roušek a několik stovek roušek FFP1 a respirátorů FFP2. Zde bych chtěl obrovsky poděkovat Janu Müllerovi z http://www.rucedozadu.cz, který městu včera daroval 240 roušek FFP1 a Vojtěchu Vágnerovi z Vagónky Louny a.s., který za společnost městu daroval 48 respirátorů FFP2. 

Ochranné pomůcky obratem přerozdělujeme v rámci města. Většina z nich byla distribuována do první linie do mateřských škol, sociálním pracovníkům a zaměstnancům města v terénu. Roušky jsme připravili také pro řidiče lounské MAD (MHD) a část jsme poskytli také slánské nemocnici.

Od 10:00 zasedal Krizový štáb Ústeckého kraje, kterého jsme se společně s tajemníkem Krizového štábu Louny Michalem Ovšonkou účastnili formou videokonference. Krajský krizový štáb mj. informoval o dodávce 1500 roušek do Dětské psychiatrické léčebny v Lounech. Mělo by též dojít k omezení autobusové dopravy v nočních hodinách. Krizový štáb nijak nezměnil svůj postoj k mateřským školám, a proto je v Lounech necháváme otevřené pro děti pracujících rodičů.

Na radnici je stále možné v rouškaPOINTu odkládat materiál na šití roušek, případně roušky ušité. Roušky zde nevydáváme, ale můžete si odnést návod na ušití i se střihem a materiál (pokud bude k dispozici).

Společně to zvládneme! Pokud byste potřebovali psychickou podporu, můžete se obrátit na https://1url.cz/@DulezitaCisla

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video