Město Podbořany rozdá lidem čtyři tisíce roušek

Alla Želinská 2020-03-19 09:09:00

Sehnalo je z vlastních zdrojů, pomáhají dobrovolníci. Také Nepomyšl rozdává roušky - prioritně lidem nad 70 let. V Kryrech dobrovolnice ušily roušky pro hasiče. A šijí dál. I v Blšanech se snaží zajistit rouškami všechny své občany.

V návaznosti na povinnost nošení roušek na veřejnosti starosta Podbořan Radek Reindl sdělil, že v současné době radnice realizuje dodání 4000 kusů látkových roušek z vlastních zdrojů města, a to pro občany Podbořan a místních částí. „Dále zajišťujeme dodávku roušek pro dobrovolníky. Dodány by měly být začátkem příštího týdne. Roušky budou distribuovány lidem zdarma. O způsobu distribuce občanům budeme informovat na webu města. Děkujeme všem, kteří městu Podbořany pomáhají překonat toto složité období,“ uvedl Radek Reindl.

Vedení města shání ochranné prostředky už od začátku nouzového stavu. „Jsem vděčný, že se našli lidé, kteří roušky začali vyrábět, protože jim došlo, že od vlády se rychle pomoci nedočkají,“ dodává starosta s tím, že už cca 200 roušek mají a rozdávají je.

V úterý začal šít roušky také městys Nepomyšl. Zhostila se toho jeho zaměstnankyně se svojí kamarádkou. „První vyrobené roušky obdrží prozatím obyvatelé městyse Nepomyšl a spádových obcí ve věku nad 70 let, kterých je přes padesát. Výdej průběžně probíhá na poště Partner v Nepomyšli nebo osobně přese mne,“ informoval starosta městyse Nepomyšl Josef Lněníček. Jen během prvního dne rozdali seniorům přes 20 roušek.

Kryrští dobrovolní hasiči dostali roušky od místních žen. „Rád bych touto cestou jim poděkoval za ušití 40 kusů roušek pro naši výjezdovou jednotku. Jsem rád, že se v dnešní uspěchané době najdou lidé, kteří dokážou pomoci ostatním. Jednotka bude roušky využívat při veškerých zásazích i při běžném nošení,“ uvedl velitel JSDH Kryry Jaroslav Dejl ml. A ženy z Kryr, stejně jako spousta v dalších městech a obcích, šijí roušky dál, nejen pro své rodiny, blízké a známé, ale i pro spoluobčany, pro domovy seniorů atd.  

O zajištění lidí rouškami se snaží v podstatě všechna městečka a obce v regionu. "Snažíme se pro vás nejrůznějšími cestami zajistit tolik potřebné roušky. Během dneška bychom měli obdržet první dodávku," informovala ve čtvrtek starostka Blšan Dagmar Břehovská. V Blšanech hledají také dobrovolníky a dobrovolnice na šití roušek. Materiál městský úřad má zajištěn. "Pokud už šijete a můžete nám nějaké hotové roušky poskytnout, doneste je na městský úřad nebo zavolejte pro vyzvednutí. Postaráme o poctivou distribuci občanům všech našich místních částí. Děkujeme!" dodává starostka. Kontakty: Městský úřad 415 214 704, místostarosta 724 582 988, starostka 607 838 441.

I ve Vroutku si vyrábějí roušky. "Dobrovolnice šijí co můžou, lidi si mezi sebou pomáhají s výrobou roušek. Zatím jsme zajistili díky školní družině roušky pro zaměstnance a některé občany, kteří nemají možnost vyrobit si je sami," uvedl ve čtvrtek starosta Vroutku Jaromír Kubelka.

Ani obecní úřad v Krásném Dvoře nezahálí. "Touto cestou chci poděkovat všem, kteří šíji a rozvážejí roušky. Dnes byla rozvezena první várka mezi nejstarší obyvatelé. Zítra pokračujeme," uvedla ve čtvrtek starostka obce Lea Jandová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video