Vězni vyrobili dětem didaktické pomůcky

Hedvika Mašková 2020-03-20 10:00:00

Dřevěné paměťové hlavolamy, skládačky geometrických tvarů, puzzle i předměty na poznávání různých druhů povrchů. Ty vyrobili pro žatecké děti z mateřských a základních škol vězni z Nového Sedla. Využívat je budou strážníci Městské policie Žatec při setkání s dětmi v rámci prevence.

,,Odsouzení pod vedením vychovatele Josefa Michla připravili nové didaktické pomůcky, které pracovníci městské policie využívají při setkání s dětmi v mateřských školách, ale i dětí nižšího stupně základních škol. A na co se děti mohou těšit, především na paměťové hlavolamy, skládačky geometrických tvarů, předměty na poznávání různých povrchů a puzzle,“ sdělila tisková mluvčí Věznice Nové Sedlo Eva Koreneková.

Spolupráce Věznice Nové Sedlo a Městské policie v Žatci již několik let úspěšně funguje a dokazuje, že otázka prevence a nejen kriminality není pro oba subjekty prázdný pojem. Didaktické pomůcky vyrobené vězni by měly mít premiéru při tradiční akci Den Země pořádané městem v příštím měsíci.

,,Pomůcky budeme využívat také i na táborech při různých soutěžích. Spolupráci s Věznicí Nové Sedlo nám závidí i kolegové z jiných měst. Začala již před lety, kdy nám věznici vyrobili panáčky strážníků městské policie,“ dodala manažerka prevence kriminality Městské policie Žatec Zdenka Kobelčuková.

Dřevěné edukativní pomůcky přijel do věznice převzít minulé pondělí ředitel Městské policie v Žatci Miroslav Solar přímo z rukou ředitele věznice Miroslava Špalka. I toto setkání naznačilo, kam bude směřovat další spolupráce.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video