Nemocnice Žatec vyzývá studenty: Pomozte našim zdravotníkům

Hedvika Mašková 2020-03-19 13:53:00

V souvislosti s aktuální epidemiologickou situací je Nemocnice Žatec uvedena do zvláštního režimu. Žádá občany, aby respektovali pokyny zdravotníků a Městské Policie při vstupu do areálu, ale prosí o pomoc také studenty.

,,Prosíme studenty-dobrovolníky středních škol (věk nad 18let), kteří by byli ochotni zapojit se do pomoci našim zdravotníkům. A to zajistit kontrolní pozici ve vestibulu Polikliniky. V případě zájmu volejte hlavní sestru p. Srbovou R. - 723 040 794," zveřejnila prostřednictvím sociálních sítí před několika minutami výzvu studentům Nemocnice Žatec.

Nemocnice rovněž prosí o nabídky ty, kteří mají zásoby krátce před expirací a hrozí jim likvidace. Ve lhůtě je možné zpracovat potraviny v nemocnici. ,,Problém mohou mít například školní jídelny. Přilepšíme tak pacientům i personálu," informoval dnes také ředitel Nemocnice Žatec Jindřich Zetek (zetek@nemzatec.cz).

Někteří lidé už s pomocí žatecké nemocnici začali. Po včerejší výzvě k dodávce ethanolu na výrobu dezinfekce pro zdravotnický personál dorazilo 210 litrů lihu od firmy CHEMSTR-ŠAFAŘÍK z Teplic do dvou hodin od objednání! Místní dobrovolníci šijí rovněž roušky, kterých má nemocniční personál málo a hlavně rychle mizí.

Od včerejšího dne vláda rovněž nařídila poskytovatelům zdravotních služeb lůžkové péče zákaz návštěv pacientů zdravotních zařízení, ve kterých se poskytuje lůžková péče, s výjimkou: nezletilých pacientů, pacientů s omezenou svéprávností a pacientů v hospicech a dalších pacientů v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění.

Foto: Transfuzní oddělení Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video