Ochranné pomůcky z kraje putovaly do školky, která se stará o děti lékařů, policistů či hasičů i domova pro seniory

Lucie Steklá 2020-03-19 22:39:10

Ve čtvrtek 19. března v poledne stále platilo, že nebyl oficiálně potvrzen žádný pozitivní nález u osob s bydlištěm na území města i okresu Louny. "Rozhodně to ale neznamená, že bychom snad měli polevit v nošení (a výrobě) roušek, vyhýbání se větších shluků lidí a maximální možné hygieně. Naopak!" vyzývá obyvatele Lounska starosta Pavel Janda.

Podle jeho slov do Loun Konečně dorazila první várka ochranných pomůcek z Ústeckého kraje. "Není jich mnoho, ale je to vzpruha! Přišlo nám zhruba 1200 roušek pro ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše, která je určena jako spádová škola pro děti zaměstnanců bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníků ozbrojených sil z území celého ORP. Dalších asi 1500 roušek dostal již také Domov pro seniory," přiblížil starosta. 

Zhruba 2400 roušek dorazilo na radnici pro území ORP Louny. V pátek je budou zaměstnanci radnice společně se zhruba dvěma stovkami respirátorů FFP2 distribuovat zejména do lékáren a k lékařům v Lounech, Postoloprtech a okolních obcích, kde bude jejich využití nejefektivnější.  

Ve čtvrtek dopoledne se na hlavní poště v Lounech shlukoval velký počet lidí, proto pošta přistoupila k opatření, kdy jsou dovnitř klienti vpouštěni po jednom a fronta stojí venku s dvoumetrovýmim rozestupy. "Apeluji na všechny, vydržme čekat a buďme k sobě vzájemně ohleduplní (nejen ve frontě před poštou). Je to v zájmu nás všech," apeluje starosta na občany.

Respirátorů je nedostatek. Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT na svém webu publikovala návod na nouzovou sterilizaci respirátorů, které jsou sice určené k jednorázovému použití, nicméně je možné je nouzově sterilizovat pro opakované použití. Jednoduchý návod naleznete na stránkách fakulty - https://1url.cz/@SterilizaceRespiratoru

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video