Lidé děkuji potleskem nebo písní těm v první linii

Alla Želinská 2020-03-22 10:00:00

Je právě 20 hodin a z oken a balkónů domů na žateckých, podbořanských, lounských sídlištích se ozývá potlesk i povzbuzující pískot. Někde, jako například v Radíčevsi, lidé rozsvěcují v oknech srdce z řetězových světýlek. Stovky lidí tak každý večer tleskají a svítí na cestu těm, kteří denně bojují v první linii s epidemií koronaviru. V Blatně večer děkují písní.

„Ani my nezapomínáme na naše zdravotníky, záchranáře, hasiče, policisty, řidiči, prodavačky... všechny, kteří se starají o to, abychom se stále měli dobře. Pojďme se na tuto výjimečnou situaci spojit, nebuďme hloupí, dodržujme základní daná pravidla, nosme roušky mezi lid. Zachovejme se jako hrdý národ,“ vyzývá Renata Braunová z Blatna.

V sobotu se celá ulice v Blatně děkovala při písni „Protože to nevzdám“ rozsvícenými mobily, svíčkami, lampičkami – každý před svým obydlím. „Včera to byl můj nápad, jen tak to udělat v naší ulici, tak jsem všechny kontaktovala a opravdu všichni vyšli. Bylo to moc pěkné, takové povzbuzující, tak jsem si řekla, že o to nesmíme připravit zbytek Blatna. Požádala jsem místostarostku Evu Kolibačovou, zda-li by pustila písničku z rozhlasu, a souhlasila! Těším se na dnešní večer, přesně v sedm!“ říká Renata.

V neděli 22. března v 19 hodin tedy Blatenští celou obcí chtějí opět poděkovat a povzbudit se do dalších dnů.

VIDEO:


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video