Okres Louny stále bez potvrzeného případu koronaviru

Lucie Steklá 2020-03-23 22:16:14

Lounská radnice chce znát počet testovaných lidí v okrese. Radní výjimečně zasedali "online".

Stále je u okresu Louny evidován 0 potvrzených pozitivních testů. Lounská radnice podle slov starosty Jandy vznesla oficiální dotaz na počet testovaných osob s bydlištěm v okrese. Na odpověď čeká.

Dnešní den přinesl na lounské radnici jednu zvláštnost oproti minulému týdnu. "Museli jsme zvládnout a zvládli jsme jednání Rady města v naprosto nezvyklých podmínkách. Proběhla mimořádně prostřednictvím videokonference, což je dle stanoviska Ministerstva vnitra v době vyhlášeného stavu nouze přijatelná varianta. Technické problémy nenastaly, a tak jsme v relativně rychlém tempu (15:00 - 17:45) projednali dvě desítky bodů," přiblížil pondělní netypické jednání lounské rady města starosta Pavel Janda.  

Během víkendu došlo díky dobrovolníkům k distribuci infoletáku (snad) do všech schránek na území Loun, Brloha a Nečich. "Díky všem, kteří pomohli s vytištěním (ZUŠ, GVH) tak distribucí (přes 30 dobrovolníků).

Další pomoc dnes dodala vietnamská komunita, která dodala zhruba 500 roušek a kávu pro IZS.  

V pondělí radnice rozdělila ochranné pomůcky (vlastní zásoby, od kraje i látkové) podle návrhu, který  byl přes víkend připraven:

- do 25 ordinací šlo 75 FFP2, 200 FFP1 a 1250 roušek

- do lékáren, domova pro seniory seniorklubu, na úřad, do mateřských školek a obecní policii Cítoliby šlo 283 látkových, 200 jednorázových a 20 FFP1

- do výdejního místa pro veřejnost v Městská knihovna Louny šlo 500 látkových roušek, k vyzvednutí budou od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00

Z Ústeckého kraje přišla informace, že distribuce ochranných pomůcek zdravotníkům a sociálním službám bude dál probíhat přes vybranou krajskou organizaci (Správa a údržba silnic). Lounské  připravené distribuční místo, kterým měla být Městská sportovní hala, tak v úterý radnice "deaktivuje".

"Máme připravený plán masové distribuce pro veřejnost, spustíme ho ve chvíli, kdy dostaneme od vlády dostatečný počet ochranných pomůcek," dodal starosta.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video