Galerie Sladovna představila norského umělce, který si bere inspiraci z japonských komiksů

Hedvika Mašková 2020-03-24 10:00:00

Roztomilá a barevná umělecká díla představil v Galerii Sladovna norský umělec Floyd Erin Vawter. Vernisáž, na které nechybělo veganské a vegetariánské jídlo, DJ show a skvělá atmosféra proběhla první březnový čtvrtek.

 Norský umělec, zpěvák a obecně zvědavá bytost Floyd Erin Vawter se rozhodl před dvěma lety opustit Oslo, když dostal nabídku pracovat v módním průmyslu v České republice. Nejdříve přijel do Prahy, ale poté se usadil v Žatci, kde již rok žije. Líbí se mu zejména historické uličky města.

,,Jsem velice rád, že mohu vystavovat zde v Galerii Sladovna, která je úžasným místem se skvělou atmosférou,“ sdělil během vernisáže norský umělec, který se věnuje výtvarnému umění již od základní školy. Ve studiích pokračoval na střední a vysoké škole, na níž dokončil bakalářské studium a doufá, že bude ve studiu umění dále pokračovat.

,,Začínal jsem tvořit abstraktní díla, ale teď se věnuji nejvíce pop-artovým dílům, které připomínají japonské animované seriály ,,anime“ a styl kresby typický pro japonské komiksy ,,manga“. Tyto žánry mám rád a beru si z nich inspiraci stejně jako například od známých modelek. U svých obrazů používám silné barvy, které diváka zaujmou na první pohled. Tématem mých děl jsou mé emoce, tedy vše, co se kolem mě děje,“ sdělil našim novinám Floyd Erin Vawter.

Na vernisáži a aktuální výstavě, která musí být z důvodu vládního opatření veřejnosti zavřená, byly k vidění převážně obrazy, a to menších i větších měřítek.

,,Rád pracuji na větších měřítkách, protože přináší díla na úplně jinou úroveň. S tím je spojen určitý dopad, díky kterému se ještě více ztratí. Doufám, že se v mých dílech můžete ztratit tak, jak jsem je vytvořil. Vím, že moje práce a styly jsou poněkud nekonzistentní, ale upřímně si přeji co nejvíce experimentovat a experimentovat s jakýmkoli časem,“ prozradil norský umělec.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video