Aktualizováno: Na Chomutovsku další tři nakažení

Tomáš Skřipský 2020-03-28 06:54:00

CHOMUTOVSKO (tos) – Další tři případy nakažení koronavirem zaznamenali hygienici v uplynulém dni (27. března) v okrese Chomutov. Jeden z nich má podle informací, které oficiální zdroje neposkytují a odmítají komentovat, pocházet z Kadaně. Má jím být známá místní „figurka“, kterou lidé v ulicích často potkávali pod vlivem alkoholu. Aktuální počet nositelů viru v okrese tak stoupl ze dvou na pět.

 V této souvislosti jsme včera v noci krajské hygieničce Lence Šimůnkové položili otázku: Můžeme poprosit o komentář k nejnovější fámě, že v Kadani byl zachycen jistý veřejně známý alkoholik (snad i bezdomovec), který byl pozitivní na koronavirus? A že v souvislosti s tím putovala do karantény údajně celá jedna směna kadaňských policistů, která s ním buď přišla do styku anebo se její členové mezitím stihli setkat mezi sebou?

Hygienička nám dnes ve dvě hodiny ráno odpověděla: „V okrese Chomutov byly za posledních 24 hodin hlášeny nové 3 případy onemocnění, které intenzivně prošetřujeme. Je velmi pravděpodobné, že v příštích hodinách, či dnech přibudou další pozitivní, včetně toho, který zmiňujete. Moje kolegyně tak čeká po pár hodinách spánku vyčerpávající den, namísto toho, aby si alespoň o víkendu trochu odpočinuly. Jinými slovy nahlášeno mně to bylo pozdě večer a já jim to řeknu až ráno, jinak se mi ženský zhroutí. Fakt.“

AKTUALIZACE: Starosta Kadaně Jiří Kulhánek na facebooku města dnes (28. března) vydal následující prohlášení: Vážení spoluobčané, přátelé, mám pro Vás bohužel nepříjemnou zprávu. Máme oficiálně potvrzeno, že v Kadani je první pacient s pozitivním testem na Covid 19. Pacient je v izolaci v Kadaňské nemocnici. Hygiena ve spolupráci s policii trasuje jeho předchozí pohyb a přijímají se bezodkladně prevetivní opatření. Prosím všechny, aby dodržovali všechna nařízení a opatření vydaná v souvislosti s pandemii korona viru covid 19 Neberte situaci na lehkou váhu. Mé velké poděkování patří našim zdravotníkům a také našim městským a státním policistům za pomoc v tomto případě. Prosím nedělejme paniku, chovejme se zodpovědně a o to lépe překonáme toto nelehké období. Prosím o sdílení této zprávy. Děkuji za pochopení. Jiří Kulhánek.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video