Za seniory na návštěvu pouze online, domov důchodců nové klienty dočasně nepřijímá

Lucie Steklá 2020-03-31 12:03:21

Louny (lus) Do odvolání jsou zakázány návštěvy v Domě s pečovatelskou službou a ve 4. poschodí domova pro seniory, který slouží také pro klienty Domova s pečovatelskou službou. Stále také platí zákaz návštěv v Domově pro seniory U Pramene Louny. Dočasně nejsou přijímáni noví klienti.

Téma domovů pro seniory je s ohledem na současnou situaci velmi diskutované. „Chtěl bych jen informovat, že DSUP Louny nastavil první opatření již 4. března, když došlo k zákazu návštěv. V minulém týdnu ředitelka Jana Černá režim ještě zpřísnila. Držme všichni personálu a klientům pal-ce!“ uvedl lounský starosta Pavel Janda. 

Po zkušenostech z domovů pro seniory, které už s koronavirem bojují, nastavil lounský domov další opatření. „Ode dneška ruším přijímání balíčků od rodin a přátel klientů. Většinou rodiny posílají něco dobrého a chtějí svým blízkým přilepšit, nebo zpestřit tuhle špatnou dobu. Nemusí. Máme dobře zásobenou kantýnu a můžeme vše koupit tam. Pokud chcete napsat dopis, pošlete email, vytiskneme a doručíme. Zařídíme skype, videohovor, prostě cokoli po síti,“ uvedla ředitelka Jana Černá. Podle jejích slov je hlavní vchod do domova uzavřen. Kontakt s recepční naváže návštěva zvonkem a mikrofonem. „Věřte nám, že až bude lépe, vydechneme si všichni. Lepší tvrdá prevence než marný boj,“ dodala ředitelka.

V úterý 31. března navíc ředitelka domova pro seniory přistoupila k dalšímu opatření. „S okamžitou platností ruším do odvolání přijímání nových klientů. U návratů našich klientů z nemocnic z celé ČR vyžadujeme potvrzení, že byl vyšetřen na COVID s negativním výsledkem,“ přiblížila opatření J. Černá.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video