Fotogalerie: Prvňáky ze základní školy Kadaňská domácí výuka baví

2020-04-03 07:47:00

CHOMUTOV — Před dvěma týdny všechny zaskočilo, když jsme v rozhlasu zaslechli slova paní zástupkyně, že se škola v příštích dnech kvůli mimořádné situaci zavírá. Zatímco jsme z ostatních tříd jsme slyšeli občasný jásot, moji žáčci byli velmi zaskočení, téměř plakali. Bylo nám z toho smutno. Nemuseli jsme však dlouho hledat způsob, jak o sobě dát vědět. Již od září nám totiž spolehlivě funguje skupina šikulek z 1. B v jedné z aplikací. Samozřejmě dětem pravidelně zadávám úkoly přes elektronickou žákovskou knížku, avšak videa a fotografie si posíláme právě zde.

Děti si posílají navzájem slovní úlohy z počtů a nominují kamaráda, který úlohu vymyslí na další den. Navzájem si zasíláme postřehy z vycházek do přírody, hádáme názvy bylin, kdo nám přes cestu zanechal stopy, kde se právě nacházíme. Posíláme si pozdravy a úsměvy za rouškou i bez ní. Kromě práce v pracovních sešitech zvládáme i sportovat a posílat výzvy dál, pomáhat rodičům na zahrádkách, pozorovat vyklíčené fazole a společně si s rodiči zatančit místo hudební výchovy. Tímto bych chtěla poslat obrovský dík všem rodičům a prarodičům žáčků z 1. B, že mě nenecháte zakrnět a vydechnout. Vy i Vaše děti jste báječní. Prozatím přeji hodně štěstí, síly a trpělivosti a těším se na další videa a fotografie.

Text a foto: Petra KINCLMANOVÁ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video